ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Όταν το κοινό ανταμείβει την ερευνητική δημοσιογραφία...


Η Πέμπτη, 21 Ιουλίου, ήταν μια κακή ημέρα για τον ημερήσιο Τύπο. Για την ακρίβεια, άλλη μια κακή ημέρα στην πτωτική κλίμακα των πωλήσεων. Εκείνη την Πέμπτη χάθηκαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Πέμπτη συνολικά 140 φύλλα –πρωινά και απογευματινά μαζί. Θα μπορούσε η πτώση να ήταν και πάνω από 500 αν δεν υπήρχε το «θέμα της χρονιάς» σε ένα από τα έντυπα των οποίων ανακοινώνονται οι κυκλοφορίες από το πρακτορείο διανομής Τύπου.
Συγκεκριμένα, με μια και μοναδική κραυγαλέα εξαίρεση, όλες οι εφημερίδες είχαν πτώση εκτός από την Αυγή (+10 αντίτυπα) και Τα Νέα που έμειναν ακριβώς στα ίδια. 
Η κραυγαλέα εξαίρεση ήταν η Ελεύθερη Ώρα που επί σειρά ημερών στην καθημερινή της έκδοση δεν ξεπερνούσε τα 2.000 φύλλα.
Όμως τη συγκριμένη ημέρα οι πωλήσεις της έφτασαν στα 2.260 αντίτυπα, έναντι 1.870 της αμέσως προηγούμενης Πέμπτης. Κέρδισε δηλαδή 390 φύλλα που αντιστοιχούν σε ποσοστό 21%.
Το υπέροχο αποκλειστικό θέμα που εκτόξευσε ποσοστιαία τις πωλήσεις της εφημερίδας ήταν ότι οι «σατανάδες» Iron Maiden έκαψαν την Πεντέλη με τις επικλήσεις τους στο «Θηρίο» και με «τα πύρινα μάτια του κακού» που «ατένιζαν την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό»! Ευτυχώς που το κοινό ξέρει να ανταμείβει την ερευνητική δημοσιογραφία και να πληρώνει για να αγοράσει αποκλειστικότητες.