ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Αγωγή της Ρένας Δούρου για τις πρωτοσέλιδες χυδαιότητες


Σκληρή είναι η αντίδραση της Ρένας Δούρου για τις πρωτοσέλιδες χυδαιότητες της φυλλάδας που κυκλοφορεί στα περίπτερα με το όνομα «Μακελειό». Η πρώην περιφερειάρχης προχώρησε σε αγωγή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ για 18 συκοφαντικά και χυδαία δημοσιεύματα. Το εκανε γνωστό η ίδια με ανάρτησή της στο facebook. «Το “Μακελειό” είναι η ντροπή της Ελλάδας και πρέπει να κλείσει, γιατί η συστηματική του χυδαιότητα δεν πλήττει ένα πρόσωπο αλλά την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και αυτό επιβάλλει στην κυβέρνηση ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών» γράφει μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής της στο facebook:

ο σκάνδαλο των υποκλοπών έχει, και αυτό, την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αποκάλυψη της απόπειρας παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, σε συνέχεια της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Κουκάκη, η παραδοχή αυτής της παρακολούθησης από την ΕΥΠ – δεν πρόκειται για κανονικότητα, όπως επιχειρεί να πείσει το κυβερνητικό στρατόπεδο, για να υποβαθμίσει το χειροπιαστό σκάνδαλο.

Ένα σκάνδαλο, άλλο ένα, που πλήττει την ελευθερία του Τύπου, καταρρακώνοντας ένα τοπίο που ήδη είναι βαθιά στιγματισμένο από τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία ρυπαρών εντύπων, όπως αυτό του “Μακελειού”, που συνεχίζει να εκπέμπει την τοξικότητά του ως εστία διαρκούς χυδαιότητας.
Και βέβαια δεν μπορεί παρά να καλωσορίσει κανείς την απόφαση των δυο κυβερνητικών στελεχών που στράφηκαν δικαστικά εναντίον του για κτηνωδώς ομοφοβικά δημοσιεύματα εναντίον τους, όμως αυτή η ενέργεια δεν αρκεί.
Είχα την ατυχία να στοχοποιηθώ από αυτή την φυλλάδα, αλλά και να στραφώ δικαστικά εναντίον της από το 2018, “before it was cool”.
Όταν δηλαδή τα φιλικά προς την παράταξη των κ. Alex Patelis και Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ΜΜΕ ακολουθούσαν απολύτως την “γραμμή” από τα πρωτοσέλιδα που ασελγούσαν, χωρίς αναστολές, επί του τεκμηρίου της αθωότητας, για το οποίο τόσο όψιμα κόπτεται σήμερα η κυβέρνηση. Αλλά και αργότερα, όταν τέτοια δημοσιεύματα μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχοντας μετατραπεί σε “αναγνωστέα έγγραφα”, στο πλαίσιο της δίκης για την τραγωδία της Μάνδρας. Γιατί τέτοια σηπτικά φαινόμενα δεν γιγαντώνονται από μόνα τους, βρίσκουν εύφορο έδαφος δυστυχώς ακόμη και μέσα στους θεσμούς.
Το 2020 κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ιδιοκτησίας της φυλλάδας και σε αυτόν τον αγώνα ήταν μαζί μου ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιάννης Δραγασάκης , που κατέθεσαν ως μάρτυρες για σειρά από σεξιστικά, συκοφαντικά και εμετικά δημοσιεύματα. Το δικαστήριο καταδίκασε τον αντίδικο να παύσει να προσβάλλει την προσωπικότητα μου και του επέβαλε τα δικαστικά έξοδα, που τα πλήρωσε τελικά διπλά, ύστερα από κατάσχεση που κινήθηκε εναντίον του.
Σήμερα περάσαμε στο επόμενο στάδιο, με αγωγή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ για 18 συκοφαντικά και χυδαία δημοσιεύματα εναντίον μου. Το “Μακελειό” είναι η ντροπή της Ελλάδας και πρέπει να κλείσει, γιατί η συστηματική του χυδαιότητα δεν πλήττει ένα πρόσωπο αλλά την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και αυτό επιβάλλει στην κυβέρνηση ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.
Της επιβάλλει να μην αρκεστεί σε μηνύσεις, καθώς θα μπορούσε να αναλάβει και θεσμικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η επιβολή υψηλών προστίμων από τα αρμόδια υπουργεία σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, όταν κι εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις.
Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές,- ορθότερα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αλλά οι αξίες του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, που με τη σειρά τους οφείλουν να μην είναι ωραία λόγια χωρίς περιεχόμενο αλλά να λειτουργούν ως συστατικά ενός ανοσοποιητικού συστήματος για τον δημόσιο λόγο και την δημοκρατία από τα πάσης φύσεως σταγονίδια".