ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Περιστατικό λογοκρισίας από το Ραδιομέγαρο στην ΕΡΤ Ιωαννίνων;


Μία σοβαρή καταγγελία περί λογοκρισίας των δηλώσεων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Σωτήρης Αργύρης. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων αναφέρει ότι η συντακτική ομάδα του ertnews.gr αρνήθηκε να δημοσιεύσει ρεπορτάζ του, για δηλώσεις που έκανε από το Κομμένο Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων που έχει ανάψει «φωτιές» στην κυβέρνηση.
«Είναι υποχρέωσή μου να καταδειχθεί η λειτουργία ενός μηχανισμού που αγνοεί τους δημοσιογράφους της περιφέρειας και πετσοκόβει άνευ λόγου μείζονες ειδήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων.
«Οι έχοντες την ευθύνη ας αναλογιστούν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας και η ελευθερία του κάθε συντάκτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Λυπάμαι, ειλικρινά. Και δεν κατανοώ την… ενόχληση των εν Αθήναις συντακτών του Ραδιομεγάρου», προσθέτει, ενοχλημένος με όσα συμβαίνουν στο δημόσιο μέσο ενημέρωσης.

Το «κομμένο» ρεπορτάζ:
Στο μείζον θέμα των ημερών, που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, και είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών, αναφέρθηκε από το Κομμένο της Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι εκφέρει προσωπική θέση, με την ιδιότητα του πολίτη, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. «Πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως «οι πολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας».