ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Και στο BBC το «ΚυριάκοςGate»


Μεγαλώνει η λίστα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που καταπιάνονται με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα. Guardian, Euractiv, Politico, Aljajeera, Liberation, La Republica, New York Times, Deutsche Welle, Reuters, Associated Press, Washingtonpost μερικά από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία που καταπιάστηκαν με το «ελληνικό Watergate».
Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και το BBC που αφιερώνει ένα πεντάλεπτο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Οι κατηγορίες περί παρακολουθήσεων αυξάνoυν την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση».
Αναφορά γίνεται στην κατάθεση του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο και στην υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, Ν. Ανδρουλάκη.
Περιγράφεται το χρονικό του σκανδάλου και ο χρόνος γυρίζει πίσω στην 5η του Αυγούστου και τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Φυσικά, χρόνος δίνεται και στο πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται με το σχόλιο του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Ρον Ντίμπριτζ που μεταξύ άλλων τονίζει πως: «Πρόκειται για σκάνδαλο ανάλογο παρόμοιων στην Ουγγαρία και την Πολωνία».
Ο ίδιος, αναλύει σύστημα παρακολούθησης Predator και την «χρησιμότητά» του στην εποχή που διανύουμε.