ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Μούφες


To επίπεδο της δημοσιογραφίας φαίνεται και από ποιον επιλέγεις ως πηγή σου ή ποιον βαφτίζεις «ειδικό» για να του πάρεις μια συνέντευξη. Με το σκάνδαλο των υποκλοπών κάποιοι (π.χ. ΑΠΕ) αποφάσισαν, αντί να ερευνήσουν σοβαρά την υπόθεση, να ζητήσουν τη γνώμη του Μανώλη Σφακιανάκη, προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέχρι το 2017, ο οποίος στη συνέχεια ίδρυσε τον ιδιωτικό οργανισμό CSI Institute.
Στο ελληνικό λοιπόν CSI του «ειδικού» κ. Σφακιανάκη («Το διαδίκτυο είναι φως, όμως έχει και πολύ σκοτάδι»), ανέβηκαν αυτές τις μέρες βίντεο, όπου ο τελευταίος ισχυρίζεται πως αν πληκτρολογήσουμε τον κωδικό *#21# σε ένα κινητό τηλέφωνο θα διαπιστώσουμε αν οι κλήσεις της συσκευής παρακολουθούνται! Πρόκειται βέβαια για εντελώς ανυπόστατο ισχυρισμό. Με την πληκτρολόγηση του συγκεκριμένου κωδικού δεν ενημερώνεται ο χρήστης αν λαμβάνει χώρα κρυφή συνακρόαση κλήσεων, αλλά εγκεκριμένη προώθηση κλήσεων.

Κ.ΖΑΦ. / ΕφΣυν