ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Το Καρφί «εξαφάνισε» τις παρακολουθήσεις


Για να έχει βασικό θέμα κάτι που δημοσιεύτηκε πριν από μια εβδομάδα στην Καθημερινή

Πατήστε με τον κέρσορα πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση και καθαρή ανάγνωση
Η έντυπη φωνή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαφάνισε από την πρώτη της σελίδα το θέμα των παρακολουθήσεων και μάλιστα την ημέρα που όλα τα ΜΜΕ αναφέρονταν στην επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή. Υπάρχει βέβαια μια τεχνική εξήγηση που το Καρφί του Σαββατοκύριακου (περί αυτού ο λόγος) υποβάθμισε, σε βαθμό αποσιώπησης, το ηχηρότερο πολιτικό θέμα των ημερών σε ένα ασήμαντο μονόστηλο της πρώτης σελίδας. Ως εξήγηση μπορεί να δοθεί η ώρα που τυπώθηκε η εφημερίδα, δηλαδή πολύ πριν από τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται η αναφορά στο θέμα μόνο σε δυο αράδες υπέρτιτλου στη μονόστηλη προβολή που γράφει «Ο Μητσοτάκης αναζητά "φάρμακο" για τις υποκλοπές», ενώ στον τίτλο του ίδιου μονόστηλου δεν γίνεται επί της ουσίας, λόγος για τις παρακολουθήσεις: «Στο τραπέζι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και ο ανασχηματισμός», γράφει.

Ξαναζεσταμένο θέμα

Το Καρφί βρήκε τη μέρα να έχει βασικό πρωτοσέλιδό του τις ανείσπρακτες οφειλές ρεύματος. Ένα θέμα δηλαδή που ήταν αποκλειστικό στην Καθημερινή μια εβδομάδα πριν, το Σάββατο 20 Αυγούστου. Εκεί διαβάσαμε στο κύριο τίτλο ότι «1 δισ. ευρώ απλήρωτοι λογαριασμοί» κάτι που επαναλαμβάνει το Καρφί κάνοντας λόγο στον υπέρτιτλο του βασικού του για «"Φέσια" 1 δισεκατομμυρίου ευρώ». Κι ακόμα στην Καθημερινή της 20/8 διαβάσαμε ότι «60.000 αλλάζουν πάροχο κάθε μήνα», κάτι που επανέλαβε το Καρφί της 27/8 αναφέροντας ότι «χιλιάδες καταναλωτές αλλάζουν κάθε μήνα εταιρεία».

- από το Harddog