ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ο εισαγγελέας του A.Π. διέταξε τη σύλληψη Κουσουλού για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ


Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου η διέταξε την σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», Πέτρου Κουσουλού, και την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, διέταξε , με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα εγγράφων που έφεραν την ένδειξη «απόρρητα».
Συγκεκριμένα, τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα που εκδίδει ο Πέτρος Κουσουλός «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» την περασμένη Κυριακή και αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ. Η έρευνα αφορά το γεγονός ότι τα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο».
Η εισαγγελική εντολή για έρευνα δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Κουσουλός αναζητείται για να συλληφθεί αλλά δεν έχει βρεθεί.
Ο ίδιος σε ανάρτηση του ανέφερε πως «Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασια του αυτοφώρου για τη σύλληψη μου αποκαλύπτει τα εξης: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμενα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρευσουν και αλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις».