ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η "Νέα ΕΣΗΕΑ" για τον ΕΔΟΕΑΠ


Ανακοίνωση της παράταξης " Νέα ΕΣΗΕΑ" για τα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ: 
"Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον ΕΔΟΕΑΠ; Τι συμβαίνει με τις περικοπές που ανακοινωθηκαν;
H NEA ΕΣΗΕΑ απο την πρώτη στιγμή που η διοικηση του Σταυρου Καπάκου στον ΕΔΟΕΑΠ ανακοίνωσε περικοπές στην περιθαλψη έφερε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το θέμα καθώς κρίνει οτι θίγονται τα δικαιώματα των μελών της.
Σε ρεσιτάλ υποκρισίας O p κ. Σταύρος Καπάκος, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, απαντώντας για τις σημαντικες περικοπες (αναμεσα τους και η μείωση στην αποζημίωση για λογοθεραπειες παιδών ) λίγο πολυ έριξε τις ευθυνες στους ασφαλισμενους που πανε και εξετάζονται σε γιατρούς που δεν ειναι συμβεβλημένοι. 
Ο κ. Καπάκος με τα επιχειρήματα του έδειξε να φάσκει και να αντιφάσκει… Παραδέχεται αφενός ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι σε οικονομικό «μαρασμό» λέγοντας ότι το «εφάπαξ καταβάλλεται τμηματικά λόγω της μειωμένης εισφοράς της τάξης του 1% που αποδίδεται πλέον υπέρ του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην εισρέουν χρήματα στα ταμεία. Κάτι, πoυ όπως ανέφερε, οδήγησε τον Οργανισμό στην απόφαση περί της καταβολής του εφάπαξ τμηματικά. 
Αφετέρου, επισήμανε ότι δεν αποδέχεται τον όρο της «οικονομικής δυσπραγίας», χωρίς ωστόσο να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα που του θέσαμε κατ´ επανάληψη για το «εάν επικαλέστηκε το άρθρο 11( παράγραφος 5) του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, βάσει του οποίου δύναται ο Οργανισμός με απόφαση του ΔΣ να λάβει απόφαση περί καταβολής του εφάπαξ τμηματικά επικαλούμενος «ταμειακή δυσπραγία»!!! 
Γενικώς, αρνήθηκε να μας απαντήσει ποια διάταξη του καταστατικού χρησιμοποίησε για να λάβει την απόφαση περί απόδοσης του εφάπαξ σε δόσεις. Όσον αφορά, τις περικοπές που έγιναν στον κλάδο Υγείας των ασφαλισμένων, παραδέχεται ευθέως τις μειώσεις του Οργανισμού σε αποδοχές εξωτερικών ιατρών, στην κάλυψη των ασφαλισμένων σε υγειονομικές παροχές (περιορισμός επισκέψεων, συμμετοχές σε σειρά ιατρικών εξετάσεων σε εξωτερικά ιατρεία όπως για παράδειγμα αξονικές και μαγνητικές εξετάσεις κ.α. ) και μια σειρά άλλων υπηρεσιών. 
Χρησιμοποίησε την αστεία δικαιολογία του… κορονοϊού για να μας πείσει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δήλωσε ότι κάποια επιπρόσθετα μέτρα προς όφελος γιατρών και ασφαλισμένων είχαν ληφθεί χάριν της εποχής του κορονοϊού, λες και ο ιός εξαφανίστηκε δια μαγείας και τώρα πρέπει να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση. Μόνο που αγνοεί ότι πριν από δυο χρόνια μιλούσε για αυξήσεις και επιπλέον παροχές υπέρ των ασφαλισμένων σε μόνιμη βάση. Μάλλον τα ξέχασε!!! Η κοροϊδία και ο επικοινωνιακός εμπαιγμός των ασφαλισμένων μας δεν θα περάσει. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που πλήττει τον Οργανισμό και τους ασφαλισμένους. Το σλόγκαν « τον ΕΔΟΕΑΠ και τα μάτια μας» δεν φτάνει μόνο να το λες. Απαιτούνται πράξεις !!!
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"