ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Έρευνα για το αν και πόσοι πολιτικοί παρακολουθούνται ακόμη ζητά ο Τσίπρας


Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεδιπλώνει ένα προς ένα τα θεσμικά «χαρτιά» που διαθέτει προκειμένου να μην «κουκουλωθεί» το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μετά τους Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστο Σπίρτζη που χθες επισκέφθηκαν το νέο διοικητή της ΕΥΠ, σειρά πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, που το πρωί της Τετάρτης πέρασε το κατώφλι της ΑΔΑΕ.
Ο Tσίπρας που κήρυξε «θεσμικό ανένδοτο αγώνα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζήτησε από τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να διεξάγει έρευνα για το «εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία επισήμανε επίσης στις δηλώσεις του ότι «η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών».
Ο Αλ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ δεν έκρυψε την ανησυχία του γιατί «το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή».
Ειδικότερα ανέφερε ότι αφενός «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανατριχιαστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων την προηγούμενη Παρασκευή, όπου άφησε ανοικτό, δεν διέψευσε την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να παρακολουθούνται» και, αφετέρου, «τη διατύπωσή του ότι η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί ως ένα στεγανό, χωρίς να γνωρίζει ο πολιτικός προϊστάμενος, ποιους και γιατί παρακολουθεί».
Επιπλέον ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενθάρρυνε τον κ. Ράμμο να καλέσει τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα «να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα προκειμένου η ΑΔΑΕ επισήμως να δώσει απαντήσεις».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι γνωρίζει πως υπάρχει «το περιβόητο άρθρο 87 του νόμου του Μάρτη του 2021, η τροπολογία του κ. Μητσοτάκη, που έχει στόχο να παραλύσει τις δυνατότητες της ΑΔΑΕ να διερευνήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε πολίτη», όμως -τόνισε- «αυτό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη συνταγματική επιταγή, όχι να μας πει ποια πρόσωπα παρακολουθούνται αλλά να μας πει αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω βουλευτές και ευρωβουλευτές. Εκλεγμένοι, αιρετοί, αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού».
Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όσο και όσοι την στελεχώνουν θα πράξουν το καθήκον τους» και πέταξε το μπαλάκι στην πρόεδρο της Βουλής αναμένοντας και από αυτόν «να πράξει το καθήκον του».
► «Η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς να φέρνει κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.