ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Aναλώσιμος...


Τέλος στα «διαγγέλματα» του πρωθυπουργού, «αποσύρθηκε» και ο Σκέρτσος

Το έχετε παρατηρήσει ασφαλώς και εσείς: Τα μέτρα για την πανδημία τα εξαγγέλλει αποκλειστικά και μόνο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος και λαμβάνει επικοινωνιακά όλο το κόστος της πανδημίας. Στήριξη λαμβάνει βεβαίως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ πολιτική υπεράσπιση των μέτρων -κάποιες φορές και με τη δική του ερμηνεία- κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που μπορεί ορισμένες φορές να εκθέτει το Μαξίμου (ή, καλύτερα, να αποκαλύπτει κάποιες φορές τις προθέσεις του), αλλά είναι ίσως ο μόνος υπουργός που δεν κρύβεται.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός έχει σταματήσει τα διαγγέλματα, καθώς προτιμά προφανώς να αποφεύγει το πολιτικό κόστος. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ στο τελευταίο υπουργικό «απέρριψε τις εισηγήσεις» -που δεν ξέρουμε ποιος τις έκανε, αφού η αρμόδια επιτροπή είχε να συνεδριάσει δυο εβδομάδες και που την προηγουμένη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις είχε υιοθετήσει- για τα υποχρεωτικά τεστ για την είσοδο στην εστίαση, στη συνέχεια φρόντισε να βγει από τη «μεγάλη εικόνα»!
Εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο συνέβη και με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που κατά το παρελθόν είχε ανακοινώσει με συνεντεύξεις Τύπου ο ίδιος τις κυβερνητικές αποφάσεις, πχ για τα σελφ τεστ.
Είναι σαφές πως ο Θάνος Πλεύρης θεωρείται «αναλώσιμος» και προορίζεται να αποτελέσει το «θύμα» σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά- εδώ μετατέθηκε ή αποπέμφθηκε ολόκληρη η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πανηγύριζε (!) για την αποτελεσματικότητά της, ο τωρινός υπουργός θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση;
Βασίλης Σκουρής