ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Αθηναϊκή Τριλογία (οδός Πανεπιστημίου): Γη ποτισμένη με αίμα


Στο νέο τεύχος (#89) του μηνιαίου free press της Αθήνας «Η Πόλη Ζει» και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής στήλης του Γιάννη Ράγκου «Η πατριδογνωσία του αίματος», δημοσιεύεται το άρθρο «Αθηναϊκή Τριλογία (οδός Πανεπιστημίου): Γη ποτισμένη με αίμα».
Η στήλη παρουσιάζει κάθε μήνα έναν τόπο της Αθήνας, όπου τα ανθρώπινα πάθη και η Ιστορία διασταυρώθηκαν με τη βία και τον θάνατο. Πρόκειται για μια καταγραφή των σκοτεινών πλευρών της αθηναϊκής πατριδογνωσίας, απ' όπου αναβλύζει η απωθημένη αστεακή «μνήμη του αίματος».
Η περίφημη νεοκλασική Αθηναϊκή Τριλογία επί της οδού Πανεπιστημίου (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη) είναι ένα από διασημότερα τοπόσημα της Αθήνας και συνήθης τόπος διοργάνωσης πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και δράσεων. Όμως, κατά καιρούς, έχει γίνει και πεδίο μερικών από τα πλέον ταραχώδη γεγονότα στην ιστορία της πόλης και του νεοελληνικού κράτους.
Περισσότερα εδώ: polizei.gr/