ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Επικίνδυνες μαγειρικές


Οι «Επικίνδυνες μαγειρικές», το μυθιστόρημα του Ανδρέα Στάικου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως θεατρικό έργο εντός και εκτός συνόρων και δοκιμάστηκε κινηματογραφικά το 2010, μεταφέρεται στο ραδιόφωνο σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά και κάνει πρεμιέρα στο Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», στο πλαίσιο των Νέων Ηχογραφήσεων της ΕΡΤ.
Δύο νέοι άντρες (Ζαχαρίας Ρόχας, Άρης Παπαδημητρίου), ανακαλύπτουν τυχαία ότι έχουν την ίδια ερωμένη (Κερασία Σαμαρά), μια λαίμαργη, αδηφάγα, σαγηνευτική γυναίκα-αράχνη, που ασκώντας επάνω τους μια ακαταμάχητη έλξη τους πλέκει βίαια στον ιστό της.
Οι δύο ήρωες αρχίζουν να τη διεκδικούν ο καθένας τους μόνο για τον εαυτό του, με όπλο τη μαγειρική τους δεινότητα. Τους κατευθύνει σ’ αυτό ένας μυστηριώδης υποκινητής (Κωνσταντίνος Τζούμας), ο οποίος κινεί τα νήματα της μαγειρικής σύγκρουσης των αντεραστών και φαίνεται να έχει δικούς του λόγους που τον εμπλέκουν σ’ αυτήν την ερωτική διαμάχη.
Συνταγές και γεύσεις ζωντανεύουν, παρασύρουν στην απόλαυση και παίζουν κρίσιμο ρόλο σ’ αυτήν τη λαχταριστή ιστορία αποπλάνησης και απενοχοποίησης των αισθήσεων, την οποία αφηγείται ο Ανδρέας Στάικος.
Συγγραφέας: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζαχαρίας Ρόχας, Κερασία Σαμαρά, Άρης Παπαδημητρίου
Μουσική σύνθεση: Τάσος Καρακατσάνης
Ηχοληψία – επεξεργασία ήχου: Βίκτωρ Μαστέλλα
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μάρα Καλούδη