ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Παρά τρίχα


Ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο δράσης και κοινωνικής ευαισθησίας αφιερώνει την εκπομπή «Παρά Τρίχα» στα ζώα. Η ένθετη εκπομπή του «Παρά Τρίχα» θα παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο θέματα που αφορούν.. στα ζώα στο πλαίσιο των ψυχαγωγικών και των ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού. Η έρευνα και η παρουσίαση είναι του Σπύρου Μαργαρίτη και παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο στους «Αταίριαστους». Μέσα από αυτό γνωρίσαμε τον Βασίλη Τζιγκούρα, κατασκευαστή αναπηρικών αμαξιδίων για σκύλους και άλλα ζώα.
Η ιστορία του ξεκινά το 2015 όταν, ύστερα από ένα επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο στη ζωή του, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις ικανότητες και τις γνώσεις του ως υδραυλικός, για να βοηθήσει τον ανάπηρο σκύλο φίλων του.
Το 2017 η κτηνιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας εξέδωσε βεβαίωση καταλληλότητας για τα αμαξίδιά του. Μέχρι σήμερα, έχει κατασκευάσει περισσότερα από 2.000 αμαξίδια, η δουλειά του έχει αναγνωριστεί από το κοινό και ο ίδιος συνεργάζεται με κτηνιάτρους και κηδεμόνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.