ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Γερμανία: Χωρίς AstraZeneca η δεύτερη δόση εμβολίου για τους κάτω των 60


Την απόφαση να αποκλείσει το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας, τουλάχιστον από τη δεύτερη φάση του εμβολιασμού, έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Γερμανίας. Σύμφωνα με συνέντευξη του.. επικεφαλής της Επιτροπής στο Spiegel υπάρχει ισχυρή σύσταση όσοι είναι κάτω των 60 ετών και έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, να εμβολιαστούν με Pfizer/Biontech ή Moderna για τη δεύτερη δόση.
Ο Τόμας Μέρτενς είπε, ακόμη, ότι είναι άγνωστοι προς το παρόν οι κίνδυνοι από τον εμβολιασμό με δεύτερη δόση προσθέτοντας ότι «γνώμη μου είναι να μην το δοκιμάσουμε σε όλους».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια ακολούθησαν της οδηγίες της Επιτροπής και άρχισαν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών.
Στη χώρα έχουν καταγραφεί 31 περιστατικά θρομβώσεων εγκεφάλου μετά από χορήγηση του εμβολίου της αγγλοσουηδικής εταιρείας.