ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Σπίρτζης: «Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;»


«Ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα διέψευσε την ίδια την ΕΛ.ΑΣ και απέσυρε το μισό αστυνομικό τμήμα που φύλαγε τον κ. Φουρθιώτη», ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter για την είδηση απομάκρυνσης των.. αστυνομικών που είχαν διατεθεί στον παρουσιαστή για τη φύλαξή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρ. Σπίρτζης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση παραμένουν: «Περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε και κυρίως μια ξεκάθαρη απάντηση: Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;».

Νωρίτερα, μέσω ανακοίνωσής του, ο κ. Σπίρτζης είχε επισημάνει: «Κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

  • Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;
  • Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;
  • Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;
  • Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;
  • Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;».

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον παρουσιαστή. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.