ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

To Facebook μπλόκαρε την Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες!


Θύμα των... αλγόριθμων του Facebook έπεσε η Έλενα Ακρίτα η οποία είδε να μπλοκάρεται το προφίλ της για 30 ημέρες. Σύμφωνα με το Facebook, η γνωστή αρθρογράφος αποκλείεται για ένα μήνα.. επειδή πέντε δημοσιεύσεις της «δεν ακολουθούσαν τους όρους της κοινότητας».
Το Facebook αναφέρει ότι πρόκειται για σχόλια και δημοσιεύσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2020 έως και σήμερα, 29 Μαρτίου 2021.
Η εταιρεία Facebook για να αιτιολογήσει την κίνησή της ανέφερε το εξής: "Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε ή να σχολιάσετε για 30 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλαιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας. Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό και γι' αυτό μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς".
Σύμφωνα με το μέσο, ο λόγος που η Έλενα Ακρίτα αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο.


Μετά τη δημοσιοποίηση του μπλοκαρίσματος, ξεκίνησε μπαράζ αναρτήσεων υπέρ της Έλενας Ακρίτα στα social media.
Υπενθυμίζεται ότι το Facebook κατά καιρούς έχει ρίξει «μαύρο» σε αρκετά προφίλ δημοσιογράφων, όπως αυτό της Ευγενίας Λουπάκη, καθώς επίσης και σε προφίλ φωτορεπόρτερ.
Η εκπρόσωπος των συνταξιούχων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ Τζώρτζια Κοντράρου αναφέρει:
"Το fb μπλόκαρε για 30 ημέρες τις αναρτήσεις της 'Ελενας Ακρίτα. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει άμεσα να διαμαρτυρηθεί και εμείς οι δημοσιογράφοι να αναρτήσουμε στις σελίδες μας άρθρα της Ελενας Ακρίτα, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτά.
Έτσι θα δείξουμε πραγματικά ότι καμία μορφή λογοκρισίας δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν ανοχή στη φίμωση.
Τζώρτζια Κοντράρου
Εκπρόσωπος των συνταξιούχων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ"
Και ο Σταμάτης Κραουνάκης: