ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Πέτσα, δώστα όλα...

Oταν ο θάνατος γίνεται ευκαιρία για «δουλίτσες», τότε προκύπτουν λίστες με βάθος αμέτρητο. Διότι ουδείς γνωρίζει πόσο θα κοστίσει η νέα διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Και δεν είναι μόνο η πέραν πάσης ηθικής φρικτή έμπνευση της κυβέρνησης να περάσει στη... ζούλα, στο νομοσχέδιο για τα μέτρα υπέρ των πλημμυροπαθών του «Ιανού», τις διατάξεις για τη νέα λίστα Πέτσα. Έτσι:..Στο άρθρο 11 θεσμοθετούνται τα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για το κορωνοϊό με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό. Και τα περί βάθους αμέτρητου αποδεικνύονται από το γεγονός ότι τόσο στη σχετική διάταξη όσο και στη συνοδευτική του νομοσχεδίου έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται πουθενά το μέγεθος της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού.
Αλλά σιγά μην τελειώνουν εδώ οι χάρες προς τους μιντιάρχες «φίλους Πέτσα».
Με το άρθρο 8 χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση φόρου για συγκεκριμένες διαφημιστικές δαπάνες επιχειρήσεων κατά τα φορολογικά έτη 2020-2021 [δηλαδή για δαπάνες που ήδη έγιναν το 2019 (!) και που γίνονται φέτος], μέτρο το οποίο επίσης ευνοεί τους μεγαλοβαρόνους των μίντια.
Η περαιτέρω ανάγνωση του νομοσχεδίου οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Πέτσας είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα (προφανώς οι δημοσκοπήσεις χειροτερεύουν για τον Μωυσέα).
Έτσι, λοιπόν, με το άρθρο 9 αναστέλλεται η καταβολή για 12 μήνες από 1.10.2020 το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης. Αποτέλεσμα; Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται κατά 18 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προς όφελος των πωλήσεων των παρόχων της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Μάλλον το νομοσχέδιο περισσότερα εξασφαλίζει στους μιντιάρχες παρά στους πλημμυροπαθείς.

Στάθης Σχινάς / Αυγή