ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Εφιάλτης στην κουζίνα... (των ΕΛΤΑ)

Πρώτα ήταν η γκάφα με τα εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη στην ιστορική φράση «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις...» και η απόσυρση από τα ΕΛΤΑ του γραμματόσημου για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών (δείτε ΕΔΩ). Tώρα ήρθε η σειρά των γραμματοσήμων με τα τέσσερα πιάτα, όπου τα ΕΛΤΑ «τιμούν» την ελληνική γαστρονομία, να προκαλέσουν αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια. Βέβαια το σκεπτικό.. των ΕΛΤΑ είναι ότι η κουζίνα είναι σημαντική ψηφίδα της ταυτότητάς μας, τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που πρέπει να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά όταν πλέον αποτελεί βασικό όπλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. Τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν στην EUROMED 2020, που έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου», και... μαγειρεύουν  χορτόπιτα, χταπόδι, αρνάκι και μουσακά. 

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια για τα τέσσερα γραμματόσημα στα σόσιαλ μίντια,  ήταν πολλές και ποικίλες. Σταχυολογούμε:

Τα ΕΛΤΑ έβγαλαν αυτά τα γραμματόσημα για να τιμήσουν την ελληνική γαστρονομία. Αυτή όμως είναι η πρώτη ανάγνωση. Διότι αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν να τιμήσουν είναι το εμβληματικό μενού με εικόνες ταβέρνας της Πλάκας της δεκαετίας του '80 και βεβαίως το «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα» του Ιουλίου Βερν.
Π. Παπαδόπουλος
Greece is kefi, Greece is tragoudi, Greece is masabouka...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Ενας απ' αυτούς δεν μπορούσε να συμβουλεύσει τα ΕΛΤΑ να ΜΗΝ κυκλοφορήσουν αυτή την αποτρόπαιη σειρά γραμματοσήμων
Χρ. Ξανθάκης
Από πρώτα χταποδάκι έχω τσιροσαλάτα, χωριάτικη, χόρτα, από έτοιμα μουσακάς, παστίτσιο, μπριάμ δυο μερίδες, της ώρας μπριζόλα, μπιφτέκι, σφυρίδα το κιλό κι έρχεται ο μικρός για τα ποτά
Ελενα Ακρίτα
Τα ΕΛΤΑ θα βγάλουν γραμματόσημα με ελληνικά πιάτα βγαλμένα από φωτογραφίες εστιατορίου σεβεντιζ Αιδηψός - Λουτράκι - Χανιά - Ποντικονήσι, μουζάκα feta γκρικ σαλαντ souvlaki kalamari.
Φωτογράφιση βίντατζ σε φόντο πλαστικό τραπεζομάντηλο, η κάμερα πάνω και λίγο πλάι να δίνει βάθος στη μελιτζάνα.  Μας ζητάνε να ψηφίσουμε ποιο πιάτο να γίνει γραμματόσημο.
Απαντάμε: κάντε το σωστά. Βάλτε γεύση από πίσω στην κόλλα, να δοκιμάσουμε, να συγκρίνουμε, να ψηφίσουμε. Μισές δουλειές πάλι.
Κ. Παπαϊωάννου
Αδερφέ με τέτοιες τιμές δεν βγαίνουμε. Θα το κλείσουμε το εστιατόριο. #γραμματόσημα #ΕΛΤΑ
Μ. G
Η πίτα Κανάκη. Το αρνί γαλλικής κοπής. Το χταπόδι χύμα και ζωντανό στο πιάτο. Ο μουσακάς λεγκο. Ένας Μποτρινι πού είναι όταν τον χρειάζεσαι; #efialtis #γραμματοσημα
Χρ. Γκ.