ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιον κοροϊδεύουν;


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας βγήκε να υπερασπιστεί τη «λίστα Πέτσα νο2» που προβλέπει επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Μας είπε ότι αυτό γίνεται για το καλό μας: Κάθε ευρώ που πηγαίνει σε διαφήμιση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα εξοικονομεί δαπάνη από το σύστημα Υγείας. Μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;
Αυτό ακριβώς λέει.. και η αντιπολίτευση, αλλά με άλλο τρόπο. Ότι δηλαδή αυτά τα δώρα στους καναλάρχες θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο σύστημα Υγείας, το οποίο στενάζει.
Οι εκκλήσεις από τα νοσοκομεία πληθαίνουν, τα αντιδραστήρια για τα τεστ τελειώνουν, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν. Αλλά η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία και ταΐζει τα αφεντικά των ΜΜΕ.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος είναι απόλυτα ενημερωμένος. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Το ερώτημα και η αγωνία του είναι τι κάνει το κράτος για να τον κρατήσει ασφαλή. Και η απάντηση του Πέτσα είναι ότι δίνει εκατομμύρια στους εκδότες για να τον προστατεύσει. Ποιον κοροϊδεύουν;
Αυτό που δεν λέει ο Στ. Πέτσας αλλά όλος ο κόσμος γνωρίζει είναι ότι πρόκειται για ακόμα μία χυδαία συναλλαγή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους καναλάρχες.
Είναι αμοιβή για την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουν τα κανάλια, κρατώντας την κυβέρνηση στο απυρόβλητο και παραποιώντας ή αποκρύπτοντας συστηματικά την αλήθεια.
Και όταν η συναλλαγή γίνεται μπροστά στα μάτια όλων, την ώρα που κάθε ευρώ δημοσίου χρήματος χρειάζεται για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση. Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν κι από πάνω να μας πείσουν για την ευγένεια και την ανιδιοτέλεια των προθέσεών τους.

Aυγή / editorial (30.9.2020)