ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Τα περιοδικά ήταν πάντα καλύτερα από τις εφημερίδες

Γιατί μας ενοχλεί η Γκρέτα;


Δεν ξέρω αν η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι "λουδίτισσα", "έρμαιο συμφερόντων", "αυτιστική" και δεν με νοιάζει. Παρατηρώ ότι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και σχεδόν όλες έρχονται από την ίδια πλευρά: τους "λογικούς", τους "ψύχραιμους" τους "παιδί είναι θα μεγαλώσει" που περισσότερο δείχνουν φθόνο και περιφρόνηση απέναντι στα νιάτα παρά σοβαρά επιχειρήματα. Και το πιο έωλο επιχείρημα είναι ότι η "τεχνολογία και η επιστήμη θα σώσει τον κόσμο και την κοινωνία". Η Τεχνολογία και η Επιστήμη, από μόνες τους, δεν έσωσαν ποτέ τον Κόσμο και την Κοινωνία. Σωθήκαμε από τρελούς και πρωτοπόρους που είδαν πρώτοι τις αλλαγές που φέρνει η Τεχνολογία..
στην Κοινωνία και κρούουν τον κώδωνα του Κινδύνου και της Αλλαγής και ζητάνε νέους τρόπους σκέψης και νέα κοινωνικά συμβόλαια.
Σήμερα η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να μας σώσει πρέπει να κάνουμε ξανά το Μεγάλο Άλμα και να αλλάξουμε Τρόπο Σκέψης και Τρόπο Ζωής. Δεν ξέρω αν η Γκρέτα έχει δίκιο κι επαναλαμβάνω δεν με νοιάζει, είναι όμως η "τρελή" που χτυπάει την Καμπάνα. Γι αυτό μας ενοχλεί. 
* Μεγάλες Δυσάρεστες Αλήθειες: Τα Περιοδικά ήταν πάντα καλύτερα από τις εφημερίδες (ντιζάιν-φωτογραφίες)

- από το fb του Panos Dodis