ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ήθελαν να συλλάβουν γιατρό...

...που τους ζήτησε να μην οπλοφορούν σε ψυχιατρική κλινική

Πρωτοφανές περιστατικό απόπειρας σύλληψης γιατρού από αστυνομικούς επειδή ο τελευταίος τους ζήτησε να μην οπλοφορούν εντός ψυχιατρικής κλινικής καταγγέλουν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)..Το περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ελευσίνας «Θριάσιο», με "θύμα" την επιμελήτρια Β’ – ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Η γιατρός ζήτησε το αυτονόητο από αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ψυχικώς πάσχοντα, νοσηλευόμενου στην κλινική, δηλαδή να μην οπλοφορούν μέσα σε ένα εφημερεύον ψυχιατρικό τμήμα με άλλους 30 νοσηλευόμενους ψυχικώς πάσχοντες. Τους εξήγησε μάλιστα ότι η παράκλησή της εδράζεται τόσο στην ιατρική δεοντολογία όσο και στη σχετικά πρόσφατη τραγική εμπειρία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όταν αυτοκτονικός ψυχικώς πάσχων άρπαξε το όπλο φρουρού αστυνομικού και αυτοκτόνησε!
Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών της ΟΕΝΓΕ, ο ένας φρουρός έσπευσε να καλέσει ενισχύσεις και, έτσι, έφτασαν στο νοσοκομείο άλλοι 5 πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, με απαίτηση να συλλάβουν την ψυχίατρο, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου!
Τελικά, μετά από την παρέμβαση του διοικητή του “Θριάσιου”, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο...
Για την ώρα δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το περιστατικό από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.