ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Η ΕφΣυν συνιστά στον Ριζοσπάστη ψυχραιμία και υπομονή

Στο φύλλο της «Εφ.Συν.» του περασμένου Σαββατοκύριακου υπήρχε ένα δισέλιδο ιστορικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε έναν επιτυχημένο, δηλαδή, πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής. Το αφιέρωμα υπέγραφε η πολιτική συντάκτρια Νόρα Ράλλη που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΚΚΕ. Κατά κοινή ομολογία ήταν ένα καλό αφιέρωμα που δεν είχε τίποτε..
αρνητικό ούτε για την ΚΝΕ ούτε για το ΚΚΕ ούτε για τον θεσμό του φεστιβάλ. Το αντίθετο ακριβώς συνέβαινε.
Τα γραπτά μένουν κι όποιος επιθυμεί μπορεί να διαπιστώσει του λόγου το αληθές διαβάζοντας το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ΕΦΣΥΝ. Πρόθεσή μας φυσικά δεν ήταν να εξαντλήσουμε τις αναφορές μας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο συγκεκριμένο αφιέρωμα. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού σε περίπου έναν μήνα ανοίγει τις πύλες του το 45ο Φεστιβάλ τής εν λόγω οργάνωσης.
Στις προθέσεις της ΕφΣυν ήταν και παραμένει η προβολή της συγκεκριμένης διοργάνωσης με κάθε πρόσφορο τρόπο. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις επιθυμίες του «Ριζοσπάστη» που με χθεσινό του άρθρο -το οποίο φέρει την υπογραφή «Ο»- επιτίθεται και στην εφημερίδα μας και στη συντάκτριά μας.
Ο «Ριζοσπάστης» μάς εγκαλεί ότι δεν κάναμε αφιέρωμα στο φεστιβάλ, γιατί, λέει, δεν αναφέρουμε «λέξη για τα 30 από τα 44 Φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί». Δεν ήταν στις προθέσεις μας να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί το αφιέρωμά μας αφορούσε το πώς στήθηκε ο θεσμός του φεστιβάλ και κάποιους σταθμούς του. Επομένως, πάει πολύ να σε εγκαλεί κάποιος για κάτι που έγραψες με βασικό επιχείρημα πώς θα το έγραφε αυτός!!!
Ο «Ριζοσπάστης» εγκαλεί την Εφημερίδα των Συντκτών γιατί ισχυρίζεται πως η συναδέλφισσα Νόρα Ράλλη δεν περιλαμβάνει την άποψη της ΚΝΕ στο αφιέρωμα. Μάλλον ο αρθρογράφος του «Ρ» δεν είναι ενημερωμένος.
Υπήρξε επικοινωνία της συντάκτριάς μας με το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αλλά λόγω διακοπών, το υπεύθυνο για τον Τύπο όργανο του ΚΚΕ δεν ήταν σε θέση να μας διαθέσει άνθρωπο από το κόμμα ή την ΚΝΕ ώστε να καταγραφεί και να δημοσιευτεί η άποψή του. Κατανοητό και ανθρώπινο. Πάει, όμως, πολύ να εγκαλούμαστε για ζητήματα που δεν είναι της δικής μας αρμοδιότητας.
Εν πάση περιπτώσει θα συνιστούσαμε στον «Ριζοσπάστη» να έχει υπομονή και ψυχραιμία. «Ευχαριστώ» δεν περιμένουμε γι’ αυτά που γράφουμε προβάλλοντας τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά τουλάχιστον η καχυποψία και η κακεντρέχεια θα μπορούσαν να λείπουν. Εκτός κι αν δεν θέλουν να γράφουμε, οπότε ας το πουν. Ή θέλουν να γράφουμε καθ’ υπαγόρευση δική τους, οπότε δεν θα το κάνουμε.
Γ. Π. / ΕφΣυν