ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Gracias y suerte!

Gracias y suerte! Ευχαριστώ και καλή τύχη. Ετσι αποχαιρέτησε την πρωθυπουργία ο Μαριάνο Ραχόι καθως με 180 ψήφους υπερ και 169 κατά υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου πλέον πρωθυπουργού της Ισπανίας.
Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι τη θέση του καταλαμβάνει άμεσα ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ήταν και αυτός που υπέβαλε τη σχετική.. πρόταση μομφής κατά του Ραχόι.
Η αποπομπή Ραχόι προήλθε μετά την απόφαση του κόμματος των Βάσκων να στηρίξει την πρόταση Σάντσεθ εξασφαλίζοντάς του έτσι την απαραίτητη πλειοψηφία των 176 και πλέον βουλευτών. Μέχρι την ανακοίνωση των Βάσκων ο ηγέτης των Σοσιαλιστών είχε 175 (98 Σοσιαλιστών, αλλά και των βουλευτών του Podemos, της Ενωμένης Αριστεράς, των αυτονομιστών της Καταλωνίας και μικρότερων, τοπικών κομμάτων).
Το αποτέλεσμα είχε εξάλλου αποδεχθεί και ο ίδιος ο Ραχόι όταν στη σύντομη ομιλία του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας είχε πει: «Μπορούμε να υποθέσουμε πως η πρόταση μομφής θα υπερψηφιστεί. Κατά συνέπεια ο Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης».