ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Μακεδονία ξακουστή, του δολλαρίου η χώρα!

Όταν οι Μακεδονομάχοι βάζουν μπροστά τις απειλές και τις μηνύσεις

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 

Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παπάδες, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν ξέρουν το συμφέρον τους! Βλέπε την κίνηση της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, που έστειλε αίτημα αλλαγής ονόματος στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Να πάει περίπατο δηλαδή το Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας και να έρθει στη..
θέση του το Αρχιεπισκοπή Αχριδών. Με γράμμα του πρωθυπουργού Ζάεφ μάλιστα, για να μη νομίζει κανείς ότι ξύπνησε ένα πρωί ένας διάκος έτσι στο ξεκούδουνο και ήπιε ένα καρτσούτσο μεταλαβιά και τα ‘κανε όλα μπάχαλα πάνω στο κέφι. Μπας και επανέλθει στην κανονικότητα το στόρι, άνευ σχίσματος και, πάνω απ’ όλα, άνευ Μακεδονίας. Ένας ακόμη πόντος για την ειρήνη στην περιοχή…
Την ίδια ώρα πάντως που ανακοίνωνε το Πατριαρχείο το χαρμόσυνο νέο, έσκαγε μύτη και μια άλλη είδηση. Ότι πήγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «εσχάτη προδοσία». Με δικά τους λόγια και απολαύστε υπεύθυνα:
    «Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες ΑΛΗΘΙΝΟΙ Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών.
    Ντρεπόμαστε που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
Και λοιπά και λοιπά και λοιπά, όρεξη να ‘χετε να διαβάζετε, η ανακοίνωση είναι ένα κάρο δρόμος. Και γίνεται για τους γνωστούς λόγους βεβαίως, για το θεαθείναι, για να βγαίνει ύστερα ο κάθε Μήτσος και ο κάθε Κώτσος και να δηλώνει «του την έτριψα εγώ τη μουρίτσα του Υπουργού». Κάτι σαν εκείνες τις μηνύσεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου εναντίον των Εισαγγελέων Διαφθοράς για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Για το θεαθείναι γίνανε, για να βγουν τα κανάλια και να γκαρίξουν «στο σκαμνί οι Εισαγγελείς» και να ικανοποιηθεί το δικαίωμα του Έλληνα στο πέρδεσθαι. Και ύστερα μπήκαν αρχείο οι μηνύσεις και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όπως θα μπει αρχείο και η μήνυση στον Κοτζιά, άντε το πολύ πολύ να τον τρέχουν στα Σέρρας κάνα πρωί τον Υπουργό για να δώσει το «παρών». Δεν πειράζει, ευκαιρία να δοκιμάσει ακανέδες ράιτ θρου από την «πηγή»!
Στα σοβαρά όμως τώρα, εγώ κοιτάω τις σημειώσεις μου από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (ναι, ήμουν εκεί, όχι, δεν το είδα από την τηλεόραση) και βλέπω κάτι ενδιαφέρον που είχαν ανακοινώσει από μικροφώνου οι διοργανωτές:
    «Δίνουμε εντολή στη Βουλή και στην κυβέρνηση να απορρίψουν κάθε ονομασία με το όνομα Μακεδονία. Αν η βούλησή μας αυτή δεν γίνει δεκτή από τους εντολοδόχους μας, είμαστε έτοιμοι να την επιβάλουμε με κάθε τρόπο».
Αυτό το «με κάθε τρόπο», ομολογώ ότι με ιντριγκάρει πολύ, όπως και το «θα μας βρουν μπροστά μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» που είχε δηλώσει από του ιδίου μεγαφώνου ο στρατηγός Φράγκος. Υπό αυτές τις συνθήκες, το μόνο που μπορεί να απαντήσει κανείς είναι εκείνο το αθάνατο του προέδρου Μπους:
Bring it on!
Ελάτε δηλαδή να μετρηθούμε. Από εδώ εμείς κι από εκεί εσείς. Και να δούμε τελικά ποιος θα βγει κερδισμένος. Προσέχτε μόνο την ώρα που νομίζετε ότι πολεμάτε για την πατρίδα, μην εξυπηρετείτε απλώς τα συμφέροντα του Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί αυτές τις μέρες είναι ο μόνος που έχει βασικό και απόλυτο συμφέρον να τσακίσει η συμφωνία…

- από το newpost.gr