ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Ο ΕΔΟΕΑΠ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

Ο ΕΔΟΕΑΠ εντάσσεται από 1ης Ιουνίου 2018 στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) και οι ασφαλισμένοι του θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικές συνταγές που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι συνταγές θα έχουν πλέον διάρκεια εκτέλεσης 15 ημερών,..  ενώ κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού θα μπορούν να εκδίδονται συνταγές 6μηνης διάρκειας για τα χρόνια νοσήματα. Για όσες συνταγές η αξία τους υπερβαίνει τα 500,00 €, ένα μήνυμα εκτυπωμένο στη συνταγή θα αναφέρει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος ώστε να θεωρηθεί η συνταγή του και στη συνέχεια να εκτελεστεί.
Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον τρόπο συνταγογράφησης, δηλαδή συνεχίζει να πραγματοποιείται βάσει της εμπορικής ονομασίας κάθε φαρμάκου και όχι της δραστικής ουσίας του, ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη είναι 25% για όλα τα φάρμακα, εκτός από αυτά που η νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή 10% ή 0%.
απευθυνθείτε στις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ,
Για διευκρινήσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες στις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, στο τηλ. 210-7264700, επιλογή 2 διοικητικές υπηρεσίες και στην συνέχεια 2 Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (Γ.Ε.Α.).