ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Έτσι «κλέβει» την Ελλάδα γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων

Μετά την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το movenews.gr αποκαλύπτει ακόμη μία παράνομη δράση γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την οποία προκαλείται μεγάλη φοροδιαφυγή για το ελληνικό Δημόσιο και βέβαια δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο σε άλλες εισαγωγικές που δεν έχουν υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές όσο και έναντι των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα.. που δημοσιεύει αποκλειστικά το movenews.gr φαίνεται ξεκάθαρα πως σε δύο σχεδόν όμοια γερμανικά μοντέλα με μοναδική διαφορά το κιβώτιο ταχυτήτων (χειροκίνητο και αυτόματο) και κάποια επιπλέον αξεσουάρ στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο η Αξία Λιανικής προ Φόρων στο ένα ανέρχεται στα 24.985 ευρώ και στο άλλο με το αυτόματο κιβώτιο η αντίστοιχη Αξία κυμαίνεται σε 24.990 ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη κοστίζει μόλις 5 ευρώ παραπάνω!
Βέβαια η πραγματικότητα είναι πως σε καμία περίπτωση το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη δεν κοστίζει 5 ευρώ παραπάνω αλλά κάποιες χιλιάδες ευρώ επιπλέον αλλά προφανώς η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων αποφάσισε πως με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσει χαμηλά το Τέλος Ταξινόμησης καθώς η Αξία Λιανικής προ Φόρων διατηρείται και στα δύο μοντέλα κάτω από τις 25.000 ευρώ με αποτέλεσμα ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου να ανέρχεται σε 24% ενώ αν ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 25.001 ευρώ τότε ο συντελεστής αυξάνεται σε 32%!
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (η συνέχεια ΕΔΩ)