ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ποτέ δεν θα βαδίζεις μόνος…

Του Γεωργάκη Ολύμπιου Β'

Ρεάλ εναντίον Λίβερπουλ. Σε κάποιο βαθμό συμβολικό μάτς, τουλάχιστον για όσους θέλουν να βλέπουν ακόμη ιδεολογικά τα πράγματα.
Από τη μια πλευρά η οικονομική υπερ-δύναμη του νεοκαπιταλιστικού ποδοσφαίρου, με πολλά δάνεια και ανοίγματα, αλλά και υπερ-συγκέντρωση αστεριών και ναρκισιστικών ΄ψώνιων’..
Από την άλλη, η ομάδα της εργατικής τάξης, ‘you ‘ll never walk alone’ βρέξει-χιονίσει, με έξυπνες επιλογές, συγκρότηση, προπονητικό μυαλό και νοοτροπία ομάδας.
Το πρόβλημα είναι ο Αιγύπτιος που αναγκάζει τους αντιπάλους να φυλάνε τα νώτα τους και άρα δεν μπορούν να ανοιχτούν μπροστά.
Ο πουλημένος pied noir που παριστάνει τον προπονητή των all-star, γνωστός για κεφαλιές σε συναθλητές και άλλα τερτίπια βίας, δίνει εντολή στον χασάπη της ομάδας να καθαρίσει. Δεν του είναι και δύσκολο με τόση εμπειρία στο ‘άθλημα’, τριάντα λεπτά του πήρε όλα κι όλα.
ι διαιτητές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διακοσμητικοί και η σφαγή γίνεται ‘με το βαμβάκι’. Η συνέχεια … προδιαγεγραμμένη. Αίσχος … αλλά το δίδαγμα εξακολουθεί να παραμένει: you ‘ll never walk alone, για όσους εξακολουθούν να έχουν το ‘ηθικό πλεονέκτημα’…