ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Tι είπε στη Βουλή ο Ν. Καρούτζος για τον ΕΔΟΕΑΠ

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Είμαι ο Νίκος Καρούτζος προεδρος του ΕΔΟΕΑΠ του ανεξάρτητου μέχρι σήμερα Οργανισμού που κινδυνεύει άμεσα να χάσει την ανεξαρτησία του...»
Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο Ν. Καρούτζος  όπου ολοκληρώνεται η συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης στις τέσσερις..
συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος κάλεσε τους συναδέλφους του (δημοσιογράφους) βουλευτές της πλειοψηφίας να μην βαλουν το χέρι τους και καταστρέψουν το σπίτι τους, τον ΕΔΟΕΑΠ.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία Καρούτζου και τις ευθείες βολές κατά του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, στο παρακάτω βίντεο.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τον ΕΔΟΕΑΠ σε απώλεια της ανεξαρτησίας του» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος. «Πριν από έξι μήνες, ο υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος, και η κυβέρνηση είπαν ότι λύθηκε οριστικά το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ. Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο νόμος 4498/2017, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε και τη Βουλή και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ανεξάρτητος φορέας, ο κ. Πετρόπουλος μας ζήτησε πριν από έξι μήνες να κάνουμε Γενική Συνέλευση και να εγκρίνουμε τις αλλαγές στο Καταστατικό και τον νόμο. Το κάναμε και 6.000 άνθρωποι ψήφισαν υπέρ των αλλαγών. Σήμερα, όμως, η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς και δεν ζητάει την άποψη των μελών, όπως έκανε τότε. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, δεν αισθάνεται ντροπή γι αυτό;» είπε ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.
Ο κ. Καρούτζος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έστειλε ψευδή και ανακριβή στοιχεία στη Eurostat. Αναφερόμενος στο δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ, είπε ότι το συγκεκριμένο δάνειο έχει ήδη αποπληρωθεί, αλλά αυτό είναι κάτι που θέλησε να αποκρύψει η κυβέρνηση από τη Εurostat. «H κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Πετρόπουλος εξαπατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ όταν τους λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, ή ότι θα μειωθούν λίγο. Στις διατάξεις που φέρνει η κυβέρνηση αναφέρεται ότι μέχρι 30.06.2018 οι επικουρήσεις θα υπολογίζονται με βάση τις καταστατικές διατάξεις και στη συνέχεια, με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου. Απαγορεύοντας όμως τη χρήση του 2% που είναι εργοδοτική εισφορά, επί του κύκλου εργασιών των ΜΜΕ, για χρηματοδότηση επικουρήσεων και εφάπαξ, εκείνο που γίνεται είναι ότι απαγορεύεται σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό να διαχειριστεί ελεύθερα τα έσοδα. Αυτό σε συνάρτηση με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που υπάρχει στον νόμο για τον ΕΔΟΕΑΠ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος του χρόνου, στην κατάρρευση των συντάξεων και την εξαφάνιση του εφάπαξ, λόγω απαγόρευσης αυτοχρηματοδότησης» είπε ο κ. Καρούτζος και προειδοποίησε ότι στο τέλος του έτους που θα γίνει αναλογιστική μελέτη θα προκύψει τεράστιο αναλογιστικό έλλειμμα και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα είναι υποχρεωμένο να περικόψει δραματικά τις συντάξεις, καθώς θα του απαγορευτεί να αξιοποιήσει μέρος των εσόδων του που υποχρεωτικά θα πηγαίνουν στον κλάδο υγείας. «Οι προθέσεις τους δεν είναι αγαθές. Όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ότι μπορούσαν υπερβαίνοντας τον νόμο στον ΕΔΟΕΑΠ και εμποδίζοντας την εγγραφή νέων μελών. Καταθέτω έγγραφο του κ. Πετρόπουλου στον ΕΦΚΑ που δίνει εντολή στον ΕΦΚΑ να εισπράττει χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ και ουσιαστικά να υπεξαιρεί τις εισφορές υγείας. Έπρεπε ο ΕΦΚΑ να εισπράττει μόνο εισφορές κύριας ασφάλισης. Τα άλλα είναι χρήματα που ανήκουν στον ΕΔΟΕΑΠ» τόνισε ο κ. Καρούτζος και πρόσθεσε ότι «επιχειρείται η ποδηγέτηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ».