ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται τη διάλυση του ευρώ

Η φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία, έχει αυξήσει τα ανοίγματα σε βάρος της Γερμανίας, όπου κατευθύνθηκαν τα κεφάλαια, ανοίγματα τα οποία φαίνονται στο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το λεγόμενο Target 2.
Αυτό σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε δημοσίευμά της, στο οποίο.. αναφέρει ότι η αύξηση των ανοιγμάτων αντανακλά τις μετακινήσεις κεφαλαίων (καταθέσεις, αγορά γερμανικών ομολόγων και μετοχών) προς τη Γερμανία από τις δύο χώρες, κυρίως από την Ιταλία λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δημιούργησε ανασφάλεια για πιθανή νέα κρίση στην ευρωζώνη.
Τα ανοίγματα των άλλων χωρών στο Target 2, αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της Γερμανίας, οι οποίες προσεγγίζουν το ένα τρισ. ευρώ και σε περίπτωση διάλυσης του ευρώ μπορεί να γίνουν «καπνός», όπως σημειώνουν οικονομολόγοι, τις απόψεις των οποίων καταγράφει η γερμανική εφημερίδα.
- διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο money-money.gr (ΕΔΩ)