ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

“Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα” στο Θέατρο Εξαρχείων

Στην έβδομη παραγωγή της η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει το κορυφαίο αυτοβιογραφικό έργο του Γιουτζήν Ο’Νηλ «Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
- Μαίρυ, δεν μπορείς να ξεχάσεις;
- Όχι, αγάπη μου. Γιατί να ξεχάσω; Πώς να ξεχάσω; Το παρελθόν είναι παρόν· είναι και μέλλον. Όλοι προσπαθούμε να.. ξεφύγουμε απ’ αυτό· όμως, η ζωή δε μας το επιτρέπει. Ωστόσο μπορώ να συγχωρήσω. Οπότε μη νιώθεις τύψεις!
διανομή
Στέφανος Κυριακίδης (Ταϋρόουν), Αννίτα Δεκαβάλλα (Μαίρυ), Χάρης Μαυρουδής (Τζέημι), Γιώργης Βασιλόπουλος (Έντμοντ)
μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
κινηματογραφήσεις: Ρέινα Εσκενάζυ
φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
βοηθοί σκηνοθέτη: Αλίκη Μπομποτά - Τίφανη Δανιήλ
επικοινωνία-προβολή: Άντζυ Νομικού
διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης
φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ο’Νηλ θεωρείται ο πρωτεργάτης του αμερικανικού θεάτρου, και το ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΡΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ το αριστούργημά του. Ο Άρθουρ Μίλλερ, ο Τεννεσσή Γουίλλιαμς, ο Ντέηβιντ Μάμετ και ο Τόνυ Κούσνερ ομολογούν πως ο Ο’Νηλ τούς άνοιξε το δρόμο.
Ο ίδιος πίστευε ότι το ΤΑΞΙΔΙ ήταν ό,τι καλύτερο είχε γράψει ποτέ. Είχε ήδη γράψει σαράντα εννέα θεατρικά έργα όταν βρήκε το κουράγιο ν’ αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του που τον στοίχειωναν σε όλη του τη ζωή και να ολοκληρώσει αυτό που χρόνια σχεδίαζε: το πλέον αυτοβιογραφικό του έργο, εκείνο που θα του χαρίσει το τέταρτο Βραβείο Πούλιτζερ της καριέρας του, «ένα έργο για την παλαιά του θλίψη που γράφτηκε με δάκρυα και αίμα». Όσο το γράφει δεν αφήνει κανέναν να το διαβάσει· αλλά, και όταν το τελειώσει, δηλώνει ρητώς πως δε θέλει να εκδοθεί ή να παρασταθεί παρά είκοσι πέντε χρόνια μετά από το θάνατό του. Έτσι συνθέτει ένα ανατριχιαστικά εξομολογητικό έργο, όπου συμπεριλαμβάνει την ίδια του την οικογένεια: τον πατέρα, τη μητέρα, τον αδερφό, αλλά και τον εαυτό του. Ακριβώς γι αυτό, οι χαρακτήρες του έργου είναι ολοζώντανοι, πολυδιάστατοι, γεμάτοι αντιφάσεις και κινούνται μονίμως σε μια ατμόσφαιρα υψηλής συναισθηματικής θερμοκρασίας.
INFO
Long Day’s Journey Into Night, 1940
του Γιουτζήν Ο’Νηλ
για 6 μόνο παραστάσεις
από 11 έως 20 Μαΐου
Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, και Κυριακή στις 20.00
τιμές εισιτηρίων:
γενική είσοδος € 15 / μειωμένο € 10
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά.
ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, Θεμιστοκλέους 69, τηλ.210/3300879,  Εξάρχεια