ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πέθανε ο Γιώργος Α. Κουρής

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο εκδότης Γιωργος Α. Κουρής πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 81 ετών. Υπήρξε αθυρόστομος και εκρηκτικός ενώ καταγράφηκε ως ο θεμελιωτής του «αυριανισμού».
πήρξε ο θεμελιωτής του «αυριανισμού», ενός λούμπεν είδους δημοσιογραφίας, που συνδύαζε fake news, συκοφαντίες και αγοραία γλώσσα - και δεν δίστασε να σπιλώσει μερικά από τα ευγενέστερα πρόσωπα της μεταπολεμικής Ελλάδας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Γιάννης Τσαρούχης. Στηρίχθηκε αρχικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου και σύσσωμο το Πασόκ, του οποίου ημιεπίσημο όργανο υπήρξε για πολύν καιρό. Κορυφαίες στιγμές της χυδαίας τακτικής του ήταν το προεκλογικό πρωτοσέλιδο με την fake εικόνα του Μητσοτάκη μεταξύ των ναζί (ένα φωτομοντάζ που λέγεται ότι φιλοτέχνησε μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη), και οι σχεδόν πορνό φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη τις οποίες δημοσίευε επί πολλές ημέρες. Η πλήρης αποχαλίνωσή του, δημιούργησε έκτοτε ένα ύφος δημοσιογραφίας που επηρέασε πολύ όχι μόνο το μικροπολιτικό ψευδορεπορτάζ αλλά και τα περιοδικά του lifestyle, τα οποία υιοθέτησαν το αποενοχοποιημένο μπούλινγκ του επί δικαίων και αδίκων και κυρίως την αγοραία, μάγκικη γλώσσα του. Πηγή: www.lifo.gr
Ο Γιώργος Κουρής γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστολι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα  Φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί..
με τον αδελφό του, Μάκη.
Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων "Νέα εφημερίδα", "Αυριανή", "Ο φίλαθλος", "Star", "δημοκρατικός λόγος", "η Νίκη" και "Kontra news", ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Ραδιο Αθήνα", "Ράδιο Θεσσαλονίκη" και "Sprint fm".
Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 29" και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό "Star Channel" το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του "Καναλιού 5" που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.
Η κηδεία του θα γίνει στην Κεφαλονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο.