ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πού χάθηκαν οι επαναστάτες (με ονοματεπώνυμα) των ΝΕΩΝ;

Να πω ευθύς εξαρχής πως θεωρώ μεγάλο λάθος τον χαρακτηρισμό «σκουπιδότοπος» που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ό,τι και να είναι, όσο και να διαφωνούμε, σκουπιδότοπος πάντως δεν είναι. Δεξιό ωστόσο είναι σίγουρα. Και Μητσοτακικό (θα τρίζουν τα κόκαλα...)
Βγήκαν λοιπόν χθες οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ και διαμαρτυρήθηκαν. Εντόνως..
Δείτε και τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι από τις σελίδες 2 και 3 του χθεσινού τους φύλλου. Διαμαρτυρήθηκαν όμως για την ελευθερία του Τύπου ή για το αφεντικό τους; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό γιατί κάτι ανάλογο θυμάμαι να έκαναν και με τον Σταύρο Ψυχάρη.
Η ιστορία είναι διδακτική: είχαν βγει όλοι στα κάγκελα στο Βήμα 99.5 (αλλά και στα φύλλα του συγκροτήματος) επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κλείσει το ραδιόφωνο. Εβγαιναν στα μικρόφωνα και εξαπέλυαν μύδρους. Ο Κανέλλης, ο Μητσός και ο Πρετεντέρης; Φιλιππικούς. Αναστέναζαν στον αέρα ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και ο Νότης Παπαδόπουλος. Εβγαζαν φωτιές οι κολαούζοι Πέτρος Τατσόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Θόδωρος Πάγκαλος και Αδωνις Γεωργιάδης. Στο στόχαστρο όλων τους ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ελέγξει τον Τύπο στην Ελλάδα, να μας κάνει Σοβιετία, Βενεζουέλα και ακόμα παραπέρα.
Και όντως έκλεισε ο ραδιοσταθμός. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Σίγησε. Δεν υπάρχει πια. Αλλά, έκπληξη, δεν τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Τον έκλεισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφήνοντας μάλιστα και απλήρωτο ένα σωρό κόσμο. Αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι οι παραπάνω. Ούτε λέξη δεν βρήκαν να πουν για την... ανεξαρτησία του Τύπου για τις ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές που φιμώνονται από το αριστερό καθεστώς.
Τσιμουδιά. Δεν έγραψαν το παραμικρό οι (ξανά, σήμερα) επαναστάτες. Ακόμα και ο Τατσόπουλος που έχει πηδήξει τους μισούς από εμάς κι έκανε εκπομπές μέχρι και το τέλος του σταθμού, έβαλε την ουρά στα σκέλια (ίσως κι επειδή άρχισε να αρθρογραφεί στα ΝΕΑ, άρα να πληρώνεται από αυτόν που το έκλεισε το ραδιοφωνάκι).
Γι' αυτό και παρατηρώ τώρα με δυσπιστία την «εξέγερσή» τους. Όχι όλων φυσικά. Δεν με πείθουν. Δεν το κάνουν υπέρ της ελευθερίας του Τύπου αλλά για το αφεντικό τους. Και αν παρομοιάζουν τον Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ να ξέρουν πως κάποιοι άλλοι παρομοιάζουν τον ΔΟΛ / ΔΟΜ με το FOX News. Μαύρη, μαυρίλα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)