ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ένα περίεργο πρωτοσέλιδο: "υπόγειες διαδρομές" μυθολογίας

Σταματώντας στους πάγκους των εφημερίδων στο Σύνταγμα –παλιά συνήθεια– είδα το πρωτοσέλιδο της «Νέας Σελίδας». Γράφει: «Υπόγειες διαδρομές για νέο Δεκέμβρη του 2008".Συναγερμός στο Μαξίμου που βλέπει οργανωμένο σχέδιο.
● Τα συγκοινωνούντα δοχεία Χρυσής Αυγής και "αντιεξουσιαστών"
● Πως το βαθύ κράτος της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί ως βραχίονας υποστήριξης
».
Το πρωτοδέλιδο με ξάφνιασε, δυσάρεστα βέβαια. Και σκέφτηκα αμέσως, ότι από μόνο του,..
χωρίς να διαβάσει κανείς το δημοσίευμα, δείχνει ένα κράμα απλοϊκής (λες και έτσι ετοιμάζονται οι... νέοι Δεκέμβρηδες), στερεοτυπικά μυθολογικής (βλ. και τη περίφημη μυθολογία των «βαλτών» από την αστυνομία προβοκατόρων) και επικίνδυνης (τα «συγκοινωνούντα δοχεία» ΧΑ και αντιεξιουσιαστών) προσέγγισης – με μια εσάνς τρομολαγνίας («υπόγειες διαδρομές»).
Φυσικά, επειδή κάτι γράφεται, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας, και κάθε εφημερίδα μπορεί να δημοσιεύει ποικίλα όσα, ερμηνεύοντας τις... προθέσεις του Μαξίμου. Ωστόσο, η σχέση της συγκεκριμένης εφημερίδας με «κύκλους» της κυβέρνησης προσδίδει μια παραπάνω βαρύτητα στο δημοσίευμα και το κάνει και κάπως ανησυχητικό. Γι' αυτό και το σχολιάζω.
- σχόλιο του Στρατή Μπουρνάζου στο facebook