ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Στοιχεία-φωτιά από Γερμανία για μίζες σε βαλίτσες στο Μετρό

Στοιχεία - φωτιά  έφτασαν στην Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση ανάθεσης και υλοποίησης έργων του Μετρό, στην Αθήνα, την περίοδο 2003-2007, που βρίσκεται ήδη στην ανάκριση. Οπως προκύπτει είχαν δοθεί μίζες και σε μετρητά που μοιράζονταν μέσα σε βαλίτσες.
Ποσοστό 5-7% φέρεται ότι είχε... τιμολογηθεί για «χορηγία»« στα μεγάλα πολιτικά κόμματα εκείνης της περιόδου.
Στη διάθεση των ελληνικών δικαστικών αρχών είναι κατάθεση-φωτιά από στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Deutsche Bahn η οποία συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό..
Ελλάδος με τις εταιρείες Thales (γνωστή από τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου), Lahmeyer και ΟΜΕΚ, για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του Μετρό.
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία μόλις έφτασαν από τις γερμανικές αρχές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και διαβιβάστηκαν στον ανακριτή κατά της διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση.
Με αφορμή τα νέα αυτά στοιχεία η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ.
Πρόκειται για δύο πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται από τον περασμένο Νοέμβριο για μίζες, όχι σε μετρητά αλλά μέσω εικονικών τιμολογίων, στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.
- από εκτενές ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή στο documentonews.gr