ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση της ΕΣΠΗΤ με τον Πετρόπουλο

...για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/2/2018 συνάντηση αντιπροσωπείας Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο με θέμα την εφαρμογή του ν. 4498/17 για την οργάνωση, λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ έθεσαν το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών διεύρυνσης του Οργανισμού και της εφαρμογής.. του νόμου και ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα για τους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
Για το ζήτημα αυτό διευκρινίστηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό ότι: «με σαφήνεια προκύπτει η νομοθετική υποχρέωση του ΕΔΟΕΑΠ να καλύψει ασφαλιστικά και όλους τους εργαζόμενους συντάκτες με δύο απασχολήσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών» και δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί το συντομότερο από το Υπουργείο Εργασίας και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.
Επίσης στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ έθεσαν για ακόμα μία φορά το θέμα της άμεσης ένταξης στον ΕΔΟΕΑΠ των συνταξιούχων μελών της Ένωσης, και ζήτησαν να λυθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΠΗΤ θα συνδράμει τους συνταξιούχους μέλη της σε κάθε ένδικο μέσο που θα ασκήσουν προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία, η οποία άλλωστε αποτελεί και παραβίαση των συνταγματικών κανόνων.
Τέλος, στο πλαίσιο των σχετικών συναντήσεων και ενεργειών του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ κ. Αθ. Καποτά με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ που λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν.
Όπως μάλιστα επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ οι αιτήσεις των εφάπαξ έχουν ικανοποιηθεί μέχρι και το 2017, ενώ οι επικουρικές συντάξεις, οι φάκελοι των οποίων, έχουν αποσταλεί από το ΤΑΙΣΥΤ, χορηγούνται άμεσα.
Στις αναφερθείσες συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θέμης Μπερεδήμας, ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Αλατάς και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Στοφόρος. Και στις δύο συναντήσεις παρίστατο ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ Δημήτρης Περπατάρης.