ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Χωρίς εφημερίδες την Παρασκευή

24ωρη απεργία συμπαράστασης στους διανομείς Τύπου 

Σε 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Πρακτορείων διανομής Τύπου προχώρησαν οι ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Αφού, λέει, δεν θα υπάρχει κάποιος να μοιράσει τις εφημερίδες ας απεργήσουμε κι εμείς για συμπαράσταση.
 Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας από τις 06:00 της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε όλες τις έντυπες εκδόσεις και τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» καθώς και στα Τυπογραφεία, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους..
εργαζόμενους των πρακτορείων ζητώντας:
  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη» στο δρόμο.
  • Να μη δημιουργηθεί μονοπώλιο στο χώρο της διανομής.
- Την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
- Τη διάσωση, τη διεύρυνση και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ ως αυτοδιοικούμενου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου του, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
- Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
- Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
        Τα Δ.Σ. των Ενώσεων δηλώνουν ότι θα σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των  εργαζομένων των πρακτορείων για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δηλώνουν την ετοιμότητά τους για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να διασφαλιστούν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας.