ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Μπογιές και συνθήματα στα γραφεία του «Ταχυδρόμου»

Επίθεση από μέλη της κατάληψης Τερμίτα

Eπίθεση δέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα γραφεία της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» στο Βόλο, από μέλη της κατάληψης Τερμίτα. Σε ανακοίνωσή της η Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την επίθεση αναφέροντας:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα γραφεία της εφημερίδας..
«Ταχυδρόμος», από μέλη της κατάληψης Τερμίτα.
Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ταχυδρόμου, με ρόπαλα έσπασαν την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της οικοδομής, ενώ πέταξαν μπογιές πάνω σε σταθμευμένο μηχανάκι και μπροστά από το ασανσέρ, έγραψαν συνθήματα στον τοίχο και στη συνέχεια  αποχώρησαν.
Η Ένωση Συντακτών παραμένει αταλάντευτη στις βασικές της αρχές, ότι πρέπει να εκλείψει κάθε μορφή βίας, και σε μια δημοκρατική πόλη όπως ο Βόλος, τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως θέση.
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης των  συναδέλφων είναι πλήγμα στην ελεύθερη διατύπωση της γνώμης και εν γένει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δυστυχώς τα ακραία φαινόμενα βίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά».
Πληροφορούμε τους δράστες της επίθεσης, ότι και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και την άποψή τους, ασκώντας απρόσκοπτα το λειτούργημα της Ενημέρωσης του κοινού και τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές, δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους."