ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΣΠΕΡΤ: Νέοι μιντιάρχες, παλιές τακτικές

 Και καταγγελίες του ΕΚΑ για τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm»

Από την ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Νέοι μιντιάρχες, παλιές τακτικές
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο ΒΗΜΑ FM και το MEGA, στον αγώνα που δίνουν για την αξιοπρέπειά τους και την εργασία τους.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι «τα αφεντικά αλλάζουν, αλλά παραμένουν αφεντικά»! Μας εκπλήσσει αρνητικά η αδρανοποίηση και η αδιαφορία του κ. Μαρινάκη για τους εργαζόμενους στο BHMA FM και στο MEGA, για το μέρος που του αναλογεί..
Ο κ. Μαρινάκης, ο νέος «Μέρντοχ» στην Ελλάδα, παρά το πολυδιαφημιζόμενο φιλανθρωπικό του έργο από τα φίλια ή ιδιόκτητα μέσα του, για τους μετανάστες, για τη UNICEF, για τους απόκληρους της κοινωνίας κλπ και τη γαλαντομία του στους πάσχοντες, εκτός από την μεγαλύτερη ιστορική ομάδα που διοικεί και λέγεται ότι για όλα αυτά διαθέτει πακτωλό χρημάτων, δεν βρίσκει τα μερικά ελάχιστα για να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, για παραγόμενο έργο, των τεχνικών εργαζομένων στο ΒΗΜΑ FM και αναλογικά στους εργαζόμενους του MEGA.
Παραγνωρίζει ; το γεγονός ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες, τα δικαιούνται και έχουν ανάγκες ζωτικής σημασίας.
Ο κ. Μαρινάκης αποδέχεται αυτή την εκμετάλλευση και αυτή την ανομία γιατί ίσως πιστεύει ότι όλοι αυτοί δεν θα του δώσουν τη δημοσιότητα που ο ίδιος επιδιώκει με το «φαίνεσθαι» που προσπαθεί να επιβάλλει, με τις συμπεριφορές και την εν γένει παρουσία του. Δεν δίνει λύση και με την πρακτική του εντείνει την ανασφάλεια και την ανέχειά τους και τους κρατά όμηρους.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ δυναμικά θα σταθεί δίπλα σ’ αυτούς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Απαιτεί από τον κ. Μαρινάκη και κάθε μεγαλόσχημο που θέλει να διαμορφώνει τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες του τόπου μέσω της εξαγοράς και της λειτουργίας των ΜΜΕ, να είναι σύννομοι, έντιμοι και να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με κάθε σεβασμό και να μην καταπατούν τα δικαιώματά τους.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε στο μιντιακό σύστημα ότι οι πρακτικές και συμπεριφορές του απέναντι στους εργαζόμενους, δεν θα είναι στο απυρόβλητο.
Το εργατικό κίνημα σύσσωμο θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους ενάντια σε αυτές τις πρακτικές".
 
 Και η ανακοίνωση του ΕΚΑ
 
"To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καταγγέλλει τη νέα ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM» η οποία, μετά την εξαγορά των μετοχών του σταθμού και παρά την οικονομική επιφάνεια του μεγαλομετόχου της, αδιαφορεί επιδεικτικά στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και της λειτουργίας του ραδιοσταθμού. Συγκεκριμένα αν και  έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την απόκτηση του ραδιοσταθμού προσπαθεί να απαλλαχθεί από τις ευθύνες απέναντι στους εργαζομένους δια της πλήρους απουσίας του.
Καλούμε την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» και τον ιδιοκτήτη της  να σταματήσουν  τα ύπουλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του «ΒΗΜΑ FM» και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Απαιτούμε την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών τώρα!"