ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ με infographics

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τo κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρουσιάζει  ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει εισαγάγει στην παρουσίαση των θεμάτων του τα infographics.
Eίναι η πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά και μάλιστα σε δελτίο ειδήσεων  που με την παραστατική δημοσιογραφία μέσα από τα γραφήματα παρουσιάζονται ζωντανά, συντεταγμένα και διαδραστικά οι ειδήσεις. Γραφήματα με ύφος, πειθαρχημένη χρωματική παλέτα, άρτια τυπογραφία, αισθητική και σύνθεση, άκρως δημοσιογραφικά που δείχνουν πως πίσω από την ομάδα που τα δημιουργεί υπάρχουν γνώστες στον σχεδιασμό των infographics, με πείρα.. αλλά και μια δυνατή δημοσιογραφική ομάδα η οποία τα εμπλουτίζει με στοιχεία.
Το αποτέλεσμα για το δελτίο είναι εξαιρετικό σε ένα στούντιο ολοκαίνουργιο, με μεγάλες οθόνες και δημιουργική σκηνοθεσία.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ έχει μειώσει τα παράθυρα ομιλίας με τους δημοσιογράφους, συζητά και παρουσιάζει τις ειδήσεις μέσα το στούντιο με τα Infographics σε πλήρη ανάλυση. Ένα δελτίο ειδήσεων που τα γραφήματα, η παραστατική δημοσιογραφία ανεβάζει το επίπεδο των ειδήσεων αλλά και της ΕΡΤ.