ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ποιος υπουργός απείλησε με φυλακή τους δημοσιογράφους του Newsbomb;

Με τίτλο «Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr» το σάιτ, ιδιοκτησίας του φαρμακοβιομήχανου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προχώρησε σε καταγγελία για «κορυφαίο» υπουργό, χωρίς να τον κατονομάζει, αναφέροντας πως ο συγκεκριμένος τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου εάν δεν κατέβαινε ανάρτηση που το περιεχόμενό της τον αφορούσε. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Newsbomb, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε κάποιες «μαγνητοσκοπήσεις» που έχει κάνει σε επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. «Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος "μαγνητοσκοπεί" και "καταγράφει" επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος στην ανάρτησή του και..
δικαιολογεί ως εξής το λόγο για τον οποίο «κατέβασε» το επίμαχο κείμενο:
«Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με το σάιτ και ζήτησε επιτακτικά, εντός μισαώρου, να κατέβει το ρεπορτάζ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον των δημοσιογράφων και θα ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή τους.
Ο «κορυφαίος» υπουργός της... αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό.
Ζήτησε μόνον να κατέβει, απειλώντας ότι θα συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο μέσον και οι οποίοι δεν έχουν ούτε την οικονομική επιφάνεια του υπουργού, ούτε βεβαίως την υπουργική του ασυλία.
Επειδή η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και βιοποριστικό επάγγελμα ανθρώπων που αμείβονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους, το κείμενο εξαφανίστηκε...
Όταν σε «απειλεί» η εκτελεστική εξουσία έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη δημοσιογραφία και στα παιδιά σου που πρέπει να σε δουν το βράδυ να γυρνάς στο σπίτι σου κι όχι να έρχονται να σε βλέπουν στο κρατητήριο επειδή ο υπουργός έχει ασυλία.
Ο κύριος υπουργός φρόντισε να μας πει και για κάποιες «μαγνητοσκοπήσεις» που έχει κάνει σε επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.
Ναι καλά διαβάσατε, ο κύριος υπουργός έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με διάφορους επιχειρηματίες και στη συνέχεια να τους «μαγνητοσκοπεί».
Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος «μαγνητοσκοπεί» και «καταγράφει» επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει;
Μήπως γιατί η άλλη πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία που είναι ατράνταχτα;»
ΥΓ1 Αν διαβάσει κάποιος oλόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Newsbomb θα δει ότι "φωτογραφίζει" τον συγκεκριμένο υπουργό ενώ σε κάποιο από τα σχόλια των αναγνωστών υπάρχει και το επίμαχο δημοσίευμα του σάιτ για το οποίο υπήρξε η  -σύμφωνα με την καταγγελία- παρέμβαση του υπουργικού στελέχους... Οσο για τον επιχειρηματία; Δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις ποιος είναι...
ΥΓ2 Οι δικαιολογίες για το «κατέβασμα» της ανάρτησης δυστυχώς δεν πείθουν...