ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κάψτε τον Σπύρο Δερβενιώτη!

«Με ανάγκασες να το κάνω», του Σπύρου Δερβενιώτη
Η Athens Voice υπέπεσε σ΄ ένα ολίσθημα, με μικρή όμως σημασία, καθότι τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την ηθική ουσία της, μια ουσία που παραμένει άσπιλη και αμόλυντη μιας και βρίσκεται από την πλευρά του καλού. Και ποια μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι της επιτίθενται όσοι είναι ουσιωδώς κακοί. Ύστατο επιχείρημα ηθικού εξαγνισμού της εφημερίδας και στίγματος των κριτών της, ο εμπρησμός της, ένα πάσο διαρκείας προς την αιώνια υμνολογία και αθωότητα που μετατρέπει κάθε κριτική σε επιθυμία επανάληψης αυτού του εμπρησμού. Πώς θα μπορούσε να φτάσει κάποιος στο σημείο η σκληρή κριτική του να γίνει ηθικά αποδεκτή; Έχουμε μια πρόταση…
Κάποτε στο Λύκειο, στο μάθημα της Έκθεσης, μαθαίναμε πως στην αξιολόγηση της είδησης παίζει ρόλο η κοινοτοπία του γεγονότος. Αν, για παράδειγμα, ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο, προφανώς δεν αποτελεί είδηση, αν όμως ένας άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο, τότε αλλάζει το..
πράγμα. Κατ” αναλογία, αν ένας αναγνώστης απευθυνθεί κριτικά προς ένα έντυπο δεν είναι είδηση, αν όμως ένα έντυπο στραφεί εναντίον ενός αναγνώστη, έχουμε ένα όμορφο συμβάν για να στοχαστούμε.
Κάπως έτσι, η Athens Voice αποφάσισε να απευθυνθεί με κείμενο εναντίον τής φεϊσμπουκικής ανάρτησης ενός αναγνώστη, του Σπύρου Δερβενιώτη. Με τον εύγλωττο τίτλο «Βάζεις τον Σπύρο Δερβενιώτη στη φυλακή;» και υπογραφή «A.V. Team», η εφημερίδα διερωτάται δημόσια για την πιθανότητα να κινηθεί νομικά εξαιτίας μιας ανάρτησης που αφορούσε την επιλογή της εφημερίδας να δημοσιεύσει λάιφ στάιλ ρεπορτάζ με θέμα την εμφάνιση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στην ορκωμοσία της Βουλής.

- διαβάστε στο unfollow τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Χρήστος Νάτσης (ΕΔΩ)
- διαβάστε και το σχόλιο του Δερβενιώτη στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ