ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Στο σκαμνί Μπενέκος - Σκαναβής για χρέη του «Επενδυτή»

Μια ακόμα μάχη ενάντια στην εγκληματική συμπεριφορά των ιδιοκτητών της εφημερίδας «Επενδυτής», Δημήτρη Μπενέκου και Αλέξη Σκαναβή, έδωσαν την Παρασκευή στην Ευελπίδων οι εν επισχέσει εργαζόμενοι της εφημερίδας, με την εκδίκαση της αγωγής κατά της εταιρείας DBAS, των μετόχων της και των δικαιωμάτων τους στις αδελφές εταιρείες του ομίλου.
Ενός ομίλου με ιδιοκτήτες οι οποίοι εξακολουθούν να παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας και συμπεριφέρονται σαν να έχουν ξεγράψει τους εργαζόμενους του «Επενδυτή», που είναι εκτός κυκλοφορίας σχεδόν δύο χρόνια, αλλά και τους εργαζόμενους στο έτερο εκδοτικό τους εγχείρημα, στην πάλαι ποτέ «ναυαρχίδα» της Ν.Δ., τον «Ελεύθερο Τύπο», που παραπαίει συσσωρεύοντας βουνά από οφειλές και με τους δημοσιογράφους και τεχνικούς να παίρνουν... φιλοδωρήματα όποτε έχουν διάθεση οι ιδιοκτήτες.
Οι δύο συνεκδότες, ενώ ήταν αποδέκτες πακτωλού τραπεζικών και άμεσων ή έμμεσων..
κρατικών ενισχύσεων, χαριστικών ρυθμίσεων και άλλων προνομίων, χρησιμοποίησαν πλήθος χρηματοδοτικά και λογιστικά «τρικ» και εταιρείες - συγκοινωνούντα δοχεία με δαιδαλώδεις και «περίεργες» μεταξύ τους συναλλαγές και μετέτρεψαν τις εταιρείες τους σε επιχειρήσεις - ζόμπι. Σε αυτές ακριβώς τις συναλλαγές αναφέρθηκαν οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο και κυρίως σε δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία DBAS του "Επενδυτή", προκειμένου, πιθανόν, να χρηματοδοτηθούν άλλες δραστηριότητες και να χρεωθεί η εφημερίδα.
Παρά την κινητοποίηση των εργαζομένων, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και παρά το γεγονός ότι έχουν επισωρεύσει οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ (μισθοί δεδουλευμένων και επίσχεσης εργασίας, ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, φόρος μισθωτών, μπλοκάκια, αποζημιώσεις κ.λπ.), οι δύο «εντιμότατοι» επιχειρηματίες των ΜΜΕ δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα 65 εργαζόμενοι να παραμένουν περισσότερα από δύο χρόνια απλήρωτοι, ενώ συμπληρώνουν και 21 μήνες επίσχεσης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε ποινική δίκη για μη καταβολή δεδουλευμένων, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς που έχουν καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ προχωρούν και σε αναγκαστική εκτέλεση επί του βασικού περιουσιακού στοιχείου της DBAS, του τίτλου «Επενδυτής».

Αυγή