ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Επαφές με Ψυχάρη πίσω από κλειστές πόρτες

Σε στάση αναμονής οι καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες - Επισπεύδεται το σχέδιο νόμου

«Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι». Το μυθιστόρημα του Πέτερ Χάντκε αποτυπώνει απόλυτα το βάρος που αισθάνονται οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και τα στελέχη της κυβέρνησης ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου για την αδειοδότηση των συχνοτήτων και του γεγονότος ότι οι πρώτοι θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξει ρητή αναφορά στο σχέδιο για τις εν λόγω άδειες.
Το Μαξίμου έχει κρατήσει σκληρή στάση και, με εξαίρεση τη συνάντηση που έγινε με τον Σταύρο Ψυχάρη, δεν υπήρξε άλλη επαφή σε κλειστό χώρο. Οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες των σταθμών..
ανησυχούν διότι πλέον η συγκυρία είναι ιδιαίτερα αρνητική.
Η ταχύτατη μείωση των διαφημιστικών εσόδων, λένε στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών, έχει ως συνέπεια να καταγράφονται μεγάλες ζημίες που για τους 6 σταθμούς της ιδιωτικής τηλεόρασης έφτασαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ το 2014.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν το Mega και ο ΣΚΑΪ. Ειδικά ο δεύτερος επιχειρεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει με τα αρνητικά ίδια κεφάλαια με συγχώνευση της εταιρείας της τηλεόρασης με εκείνη του ραδιοφώνου, αποφεύγοντας έτσι να προχωρήσει σε κατάθεση μετρητών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Οι ιδιοκτήτες όμως, που δεν διαθέτουν όλοι ενιαία γραμμή, λένε πως πρώτα πρέπει να καθοριστεί πόσο και ποιο θα είναι το πεδίο δράσης της ΕΡΤ, η διάρκεια ισχύος των αδειών, που θα είναι για 10 χρόνια, και κατόπιν ο αριθμός και το είδος αυτών που θα προκηρυχθούν. Μόνο αφού αυτές οι παράμετροι αποφασιστούν είναι δυνατόν να ακολουθήσει η κοστολόγηση της αδειοδότησης, σύμφωνα με τη θέση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

- από ρεπορτάζ των Παραπολιτικών