ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη...

...και (κάποιοι) βγάζουν «λάδι» τον Κουρή

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη...  Αυτό γράφει το σάιτ του Νίκου Χατζηνικολάου, enikos.gr,  βγάζοντας φυσικά «λάδι»  τον συνέταιρο Κουρή.
«(...) Δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές(...)» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσιευμα στο σάιτ του Χατζηνικολάου. Το ότι η οικογένεια Κουρή (πατέρας Γιώργος και γιος Ανδρέας) έχει πάει φυλακή για το Alter, το ρεπορτάζ του enikos φαίνεται να το αγνοεί.
Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ του enikos.gr για τη διωξη εναντίον  του Κωστα Γιαννίκου και του Θανάση Αθανασούλη (της Altec) για εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων..
του τηλεοπτικού σταθμού Alter με offshore εταιρίες:

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των πρώην μετοχων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κωστα Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη. Η δίωξη αφορά εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχωριες εταιρίες, χρήματα που όπως φαίνεται να προέκυψε  από δικαστική έρευνα να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων.
Η πολυετής προκαταρκτική έρευνα, για τα πεπραγμενα στον τηλεοπτικό σταθμό κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης, με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης, για τις εξής πράξεις : (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων  ALTER και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχόμενων από μετόχους της πρώτης εταιρείας. Μέσα απο τις συναλλαγές οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν σειρά παράνομων πράξεων.
Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στενού κύκλου των κατηγορουμένων.
Από την πολυετή έρευνα της εισαγγελέως για όλο το χρονικό διάστημα που λειτούργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER αποδεικνύεται ότι όλες οι ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν μεταξύ εταιρειών των κύκλων Γιαννίκου και Αθανασούλη που διοικούσαν την εταιρεία, ενώ για μία ακόμη φορά σε κανένα σημείο, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές.