ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ο εξευτελισμός του Σαρκοζί

«Φανταζόμαστε ήδη τον εξευτελισμό του πρώην προέδρου και μέσω αυτού της Δημοκρατίας. Τα κορδόνια των παπουτσιών και τη ζώνη του παντελονιού που πρέπει να αφαιρέσει. Την ιατρική εξέταση. Το λιτό γεύμα που σερβίρεται την ώρα του φαγητού. Ενδεχομένως και τη σωματική έρευνα... Το να έχεις υπάρξει ο πρώτος μεταξύ των Γάλλων και να σε αντιμετωπίζουν όπως τον τελευταίο ύποπτο πορτοφολά...». Εικόνες όπως αυτή που κατέγραψε στο «Νουβέλ Ομπζερβατέρ» ο Μπρινό Ροζέρ-Πετί, ενέπνευσε χθες στους Γάλλους η είδηση που έπεσε σαν βόμβα, στερώντας από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου λίγη από τη δημοσιότητα που της άξιζε για την πρόκρισή της στους 8 του Μουντιάλ: ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας  τέθηκε από δικαστή υπό επίσημη έρευνα ως ύποπτος για την.. τέλεση αδικημάτων που σχετίζονται με την «αθέμιτη άσκηση επιρροής» και πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν βαριές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, για να τεθεί ένας πολίτης υπό επίσημη έρευνα σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.
Οι δικαστικές Αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο Σαρκοζί, με την υποστήριξη του δικηγόρου του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό, για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Επίσης, ερευνάται εάν ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση από τις ερευνητικές Αρχές.
** Στη φωτογραφία ο Σαρκοζί εξαντλημένος μετά την πολύωρη ανάκριση μεταφέρεται με τη συνοδεία αστυνομικών στο τμήμα διερεύνησης οικονομικών εγκλημάτων του Παρισιού.

- πηγή: Τα Νέα