ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Καμπύλη πάρε πίσω τον Καρζή!

Παντελώς αντιδεοντολογικές οι πρακτικές του διευθυντή του ραδιοσταθμού 9.84. Τάκη Καμπύλη που συν τοις άλλοις προσβάλουν βάναυσα  τους  εργασιακούς κανόνες. Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την αναίτια διακοπή της συνεργασίας του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» με τον  Φοίβο Καρζή ενώ καλεί τη Διοίκηση του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» να ανακαλέσει το ταχύτερο την απόφασή της και να επαναφέρει την διακοπείσα  εκπομπή.
Η Ενωση αναφέρει πως η γενική και χωρίς καμία αιτιολόγηση απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε συνέντευξης με οποιονδήποτε υποψήφιο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, πέραν και ανεξάρτητα από τους νόμιμους περιορισμούς του ΕΣΡ, συνιστά όχι μόνον προσβολή της επαγγελματικής υπόστασης του δημοσιογράφου, αλλά και ακραίο δείγμα αυθαιρεσίας και.. αυταρχισμού.
Πολύ περισσότερο, όταν  η απαγόρευση αυτή αφορά ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης και μάλιστα  έναν δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος από τη φύση του θα όφειλε να δίνει βήμα στον ευρύτερο δυνατό προεκλογικό διάλογο και όχι να επιχειρεί να τον περιστείλει επιβάλλοντας απαγορεύσεις και περιορισμούς του οικουμενικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.
Η αναγόρευση της διευθυντικής απόφασης σε «εσωτερικό κανονισμό», η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται απόλυση-διακοπή συνεργασίας, αποτελεί βάναυση προσβολή των εργασιακών κανόνων, αλλά και της στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, που πρέπει να διακρίνει κατά μείζονα λόγο τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.