ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ποιοι συνδικαλιστές ξεπουλάνε αγγελιόσημο - Ταμεία;

Τραγικά αποκαλυπτική των προθέσεων των κυρίαρχων συνδικαλιστικών εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κόσμου που ακολουθούν πιστά τις μνημονιακές επιταγές της τροϊκανής κυβέρνησης και ξεπουλάνε όσα με αγώνες δεκαετιών καταχτήθηκαν (όπως οι ΣΣΕ, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ), αποτελούν τα όσα ελέχθησαν αλλά κυρίως τα όσα αφέθηκαν να εννοηθούν σε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των πέντε Ενώσεων Συντακτών, της Ομοσπονδίας ΠΟΕΣΥ και των δυο Ταμείων ΤΣΠΕΑΘ/ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.
Τι σχέση έχουν οι ατομικές συμβάσεις με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, φώναζε η..
πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στον εκ των εκπροσώπων του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Μπ. Μπίκα κατά την σχετική αναφορά που έκανε στην τοποθέτησή του. Αλήθεια, η ασφάλιση εργαζομένων εκτός πλαισίου Συλλογικών Συμβάσεων και η αποδοχή του διπλού κουρέματος, δεν αποτελούν αιτίες παραγωγής ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά Ταμεία; Μαζί φυσικά με τα οφειλόμενα και την εισφοροδιαφυγή των βαρόνων του Τύπου και των καναλαρχών ή τις ευθύνες της κυβέρνησης που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και αφαίρεσε δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία ή τις ευθύνες των εργοδοτών που έχουν γενικεύσει τις αμοιβές φτώχειας, με την επισφαλή, μαύρη, κακοπληρωμένη και αδήλωτη εργασία.
Ακόμη περισσότερο ενδεικτική του τι πρεσβεύουν αυτοί που ηγούνται των συνδικαλιστικών μας σωματείων, αποτελούν και τα όσα ακούστηκαν περί «αγγελιόσημου που δεν υφίσταται» και «είναι χαμένο», «δεν μπορεί να κερδηθεί», «τι να κάνουμε», «αυτή είναι η πραγματικότητα» (π.χ. Γυπάκη-ΕΣΗΕΑ, η οποία πρότεινε την αντικατάσταση του αγγελιόσημου με έναν… φόρο ενημέρωσης), μην κάνουμε απεργίες μόνο για τη σημαία (π.χ. Γκανάς-πρ. ΕΠΗΕΑ), και να προχωρήσουμε σε διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις και μυστικές επαφές-συσκέψεις και άλλα τέτοια που τα ακούνε οι κυβερνητικοί και τρίβουν τα χέρια τους.

- διαβάστε αναλυτικά στο σάιτ του Ασύνταχτου Τύπου