ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συνάπτουν συμβάσεις με εταιρείες που κλέβουν την ύλη εφημερίδων και εκπομπών

Μετά τη διακοπή κάθε είδους στήριξης στον έντυπο Τύπο η κυβέρνηση προχωρά ένα ακόμη βήμα παραπέρα, προωθώντας τις εταιρείας αποδελτίωσης ως κύριο φορέα ενημέρωσης των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα για κάθε ένα τομέα δράσης τους.
Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκαλεί ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών αποδελτίωσης είναι θολό. Οι εταιρείες αυτές δεν αποδίδουν πνευματικά δικαιώματα στους δημιουργούς, όπως οι εφημερίδες, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, τα περιοδικά και τα sites, παίρνουν όμως το περιεχόμενο τους και το «πουλάνε» σε ξεχωριστούς πελάτες, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη.
Με την απόφαση Βρούτση με την οποία ανατίθεται η καθημερινή ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σε εταιρεία αποδελτίωσης ΜΜΕ, επισημοποιείται η πολιτική ενάντια στον έντυπο Τύπο. Μέχρι σήμερα οι εκδότες δεν έχουν αντιδράσει στη φανερή κλοπή του περιεχομένου των   εφημερίδων τους, ενισχύοντας και αυτοί με τη σειρά τους, την εξαφάνιση των εντύπων τους!
- διαβάστε περισσότερα στις Τυπολογίες (εδώ)