ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το «δημοσιογραφικό ολίσθημα» της Καθημερινής

«Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που όπως λέει, προβάλλει την ανακριβή θέση πως το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς δεν υιοθετεί την θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Γράφει χαρακτηριστικά η Καθημερινή:
«Ενώ η Κουμουνδούρου έχει πολλές φορές επικαλεσθεί την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από το Die Linke για τη χώρα μας και επιχαίρει για τις πολιτικές παρεμβάσεις του στο γερμανικό Κοινοβούλιο με θέσεις που ευνοούν τις ελληνικές διεκδικήσεις, στον ιστότοπο iskra.gr, που πρόσκειται στην..
εσωκομματική αντιπολίτευση, δημοσιεύθηκε άρθρο που ασκεί δριμεία κριτική στη στάση του Die Linke αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Παράλληλα, προκύπτει ότι το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς ουδόλως συμμερίζεται τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερούς διαγραφής του χρέους. Στον εν λόγω ιστότοπο παρατίθεται report του υποψηφίου διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Γ. Βασσάλου, με αφορμή συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικές λύσεις για την κρίση χρέους», το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο. Ο συντάκτης του κειμένου ασκεί κριτική στoν εκπρόσωπο του Die Linke στο συνέδριο, κ. Αξελ Τρουστ, για την τοποθέτησή του εναντίον του χαρακτηρισμού του ελληνικού χρέους προς την τρόικα ως απεχθούς και κατά της διαγραφής του.»
Το δημοσίευμα υιοθέτησε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που συμπληρώνει:  «Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ»
Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για το Die Linke:
«Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» προβάλλει την ανακριβή θέση πως το Γερμανικό κόμμα της αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί την θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για την αντιμετώπιση του γερμανικού χρέους, θέση άλλωστε που υποστηρίζει με συνέπεια και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας έτσι «φίλια πυρά».
Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.
Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ».