ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κι εσύ φίλε, Ανδρέα;

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης με άρθρο του στο protagon ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα του φίλου του Σταύρου θεοδωράκη. Ο γνωστός σκιτσογράφος πήρε σειρά και μετά τον Αυγουστο Κορτώ, διευκρινίζει ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο  από ένας παλιός φίλος του Θεοδωράκη.
«Δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε υποψήφιος, ούτε φυσικά μετέχω σε κάποιο κομματικό όργανο. Είμαι και θα είμαι φίλος του Σταύρου και τίποτα περισσότερο. Δεν θέλησα να μιλήσω νωρίτερα γιατί δεν ήθελα να εκληφθεί ως διάψευση και να τον βλάψει...Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ανήκω στη δημοσιογραφία. Πάγια αρχή μου είναι ότι δημοσιογραφία και εμπλοκή με κόμματα δεν.. συμβαδίζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πετρουλάκης. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του σκιτσογράφου: 
«Δεν είμαι μέλος κόμματος
Τα πράγματα, σε ό,τι αφορά εμένα, έχουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου. Δεν είμαι τίποτα περισσότερο από ένας παλιός φίλος του, από τον οποίο ζητά και συχνά υπολογίζει τη γνώμη του. Κι εγώ τη δική του, δεν είναι το θέμα μας. Μάλιστα είχε την τόλμη, στην πρώτη εκείνη δημόσια εμφάνιση να διευκρινίσει ότι για το συγκεκριμένο εγχείρημα, του κόμματος, είχα άλλη γνώμη.
Τα δημοσιογραφικά στερεότυπα την αναφορά του ονόματός μου την εξέλαβαν ως συμμετοχή σε λίστες ευρωεκλογών, όργανα κόμματος, στελεχικό δυναμικό. Δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε υποψήφιος, ούτε φυσικά μετέχω σε κάποιο κομματικό όργανο. Είμαι και θα είμαι φίλος του Σταύρου και τίποτα περισσότερο. Δεν θέλησα να μιλήσω νωρίτερα γιατί δεν ήθελα να εκληφθεί ως διάψευση και να τον βλάψει. Διότι ειλικρινά δεν είχα να διαψεύσω και τίποτα από αυτά που είπε εκείνος. Τη λανθασμένη εικόνα που δόθηκε εκ των υστέρων από κάποια μέσα έπρεπε να διορθώσω. Για αυτό δεν έγραφα αυτές τις μέρες στο protagon για άλλα θέματα πριν ξεκαθαρίσω το δικό μου.
Τώρα που ο Θεοδωράκης δημοσίευσε τις πολιτικές θέσεις και εμφανίστηκαν και κάποια πρόσωπα δίπλα του, τώρα που η συζήτηση περιστρέφεται στην πολιτική και όχι στις εντυπώσεις, αποφάσισα να το διευκρινίσω. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ανήκω στη δημοσιογραφία. Πάγια αρχή μου είναι ότι δημοσιογραφία και εμπλοκή με κόμματα δεν συμβαδίζουν. Αν ήθελα να συμμετάσχω σε κομματικές διαδικασίες θα υπέβαλλα πρώτα την παραίτησή μου από όλες τις δημοσιογραφικές μου δουλειές, όπως έκανε ο Σταύρος.
Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Γελοιογραφίες για τους πάντες και τα πάντα. Και για τον Σταύρο. Θα μου πείτε με τι αντικειμενικότητα θα κάνεις  σκίτσα που θα σατιρίζουν τον φίλο σου; Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία φιλίας με πολιτικό αρχηγό, αλλά πιστεύω ότι εκείνη η παλιά αρχή που μου πρωτοδίδαξε ένας σεβάσμιος δημοσιογράφος της Αυγής δεν θα με προδώσει ούτε τώρα. «Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφία, υπάρχει έντιμη υποκειμενικότητα».